zondag 31 januari 2010

vangstberichten: zaterdag 30 januari 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e competitie wedstrijd van "De Eurovissers", de bedoeling was om te gaan vissen op het strand van Ter Heijde maar door de slechte weersomstandigheden, sterke stroming (volle maan) en veel vuil in het water heeft de wedstrijdleiding (in al haar wijsheid) besloten om uit te wijken naar het Calandkanaal. Jammer, want ik vis graag op Ter Heijde, maar zeer begrijpelijk (hopelijk dat ze een wedstrijd van het Calandkanaal kunnen omruilen tegen een strand sessie op Ter Heijde ;-).

Ik ben een beetje aan de late kant en besluit gelijk door te rijden naar het Calandkanaal. Daar aangekomen krijg ik stek 5 toegewezen, een meet beurt dus! Er staat een w-nw wind van 4 a 5 bft, met harde windvlagen, regen, sneeuw, hagel, temperatuur 0°C (takke weer dus!). Als aas heb ik zeepieren en zagers en zoute pieren bij me. Ik vis weer met nylon 20\100 mm, getapte voorslag, en een onderlijn met 3 ultra korte afhoudertjes, haaklijn 20 cm amnesia, haakje 6, 150 gram ongeankerd.

Om 16:30 uur gaan er zo'n 55 lijnen het Calandkanaal in. Vorige week, zo'n beetje op dezelfde plek 3 visjes, en ik denk bij m'n eigen, wat scherper vissen, dan moet ik er toch minimaal 5 uit kunnen halen. Dus ik maak m'n reserve hengel klaar en een beaasde reserve onderlijn. Nog geen 10 minuten later zie ik al een aanbeet op de nylon, dat is lekker! Ik laat hem even liggen en na een paar minuten draai ik binnen, geen vis, maar een krab, jammer! 16:55 uur weer wat tikjes, mooi de 1e komt eraan, een wijtinkje.



17:55 uur weer wat tikjes, tussen de windvlagen door een steenbolkje. 18:22 uur een wijtinkje.



Dan valt de beet eruit bij mij, maar om 19:57 uur komt vis no:4 boven water, een steenbolkje. Een kwartiertje voor het einde komen ze al naar me toe lopen, ze willen meten, of dat kan. Tuurlijk zeg ik. Ik heb nog 1 beaasd onderlijntje liggen dat ik 10 minuten voor het einde ingooi en als de toeter gaat  zit er toch nog een wijtinkje aan, pfff m'n minimale streef aantal gehaald!



Tijdens deze sessie, geen enkele keer vastgezeten met m'n buren, 2 haaklijnen verloren met m'n nieuwe systeem, en dat is nu weer "de zwakte" van die kleine afhoudertjes.



Als de vis de andere kant op zwemt, trekt ie het rode stukje plastic eraf en gaat er vandoor met de haaklijn. Misschien dat het wat strakker komt te zitten als ik het verwarm of een stukje krimp kous opzet, of dat het beter is om er een drupje soldeer op te doen. Ik blijf even verder expirimenteren. Als we terug komen in "de Pub" win ik bij de Tombola nog 2 stukjes lood. Er zijn nog wat prijzen voor de grootste vissen, waaronder een maatse zeebaars.

En "klasse" visser Rob Slingerland (alias de Tongenfluisteraar) wordt 1e met 27 vissen (550cm), 2e wordt Kees Westdorp met 25 vissen (473cm)(ook een super visser, eindigd heel vaak hoog) en 3e Danny Lemmens met 15 vissen (321cm) Nico Teerds heeft ook 15 vissen met een totaal lengte van 321 cm in hetzelfde vak, maar heeft een beetje pech, want bij een gelijk aantal centimeters geldt de grootste vis, dus Danny wordt 3e. Mannen gefeliciteerd!

Zelf ben ik geeindigd op de 33e plaats als ik het goed gezien heb op de laptop. Ben benieuw op welke plaats me dat brengt in de B-competitie. Volgende week alweer de 2e competitie wedstrijd in "de Amazonehaven" ben benieuwd wat dat gaat worden? Maar eerst a.s. dinsdag "de Titanenstrijd" op de Grevelingen, als het doorgaat.

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten