zondag 17 januari 2010

vangstberichten: zondag 17 januari 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik een nieuwe "stek" uitproberen de zuid-pier van Scheveningen, er staat een w-wind van zo'n 4 bft, temperatuur 5 °C, een lekker zonnetje, lw 12:20 uur Svn, hw 16:36 uur. Als aas heb ik 100 zeepieren en nog wat zoute pieren bij me. Als ik aankom blijkt het erg druk te zijn met vissers, ik schat dat er zo'n 40 man staan te hengelen. Ook de noord-pier is aardig bezet.

Vooraan is nog een plekkie vrij maar eigenlijk wilde ik in het midden gaan staan, helaas, proberen maar. Ik vis met 1 hengel en om 13:20 uur gaat ie erin met afhoudertjes dit keer, haakje 6 gevuld met een zeepier, als hoofdlijn gebruik ik weer gevlochten lijn 10\100 mm, lood 175 gram ongeankerd.
Wat een stroming staat daar, m'n lijn loopt langzaam heen en weer. Regelmatig kijk ik om me heen maar geen van de vissers die ik zie krijgt een aanbeet of haalt een vis naar boven. Alleen lijnen die door elkaar gegaan zijn. Na een uurtje heb ik het wel gezien en besluit m'n geluk op het strand te proberen.



Om 15:00 uur vis ik hier weer verder met 1 hengel, maar ook hier is de stroming sterk, 175 gram wordt gewoon op het strand gespuugd. Dan maar 150 gram geankerd eraan en dit blijft redelijk liggen, afentoe heb ik wat vuil op de lijn maar het is nog goed te doen. Bij hoogwater zet ik m'n 2e hengel erbij, hierop 3 wapperlijntjes haakje 6 met 1 of 2 pieren, op m'n andere zet ik nu een geclipte lijn met 1 enkele haak 6. Maar als het water afgaat komt er steeds meer vuil op de lijn, een soort kleverige substantie die je alleen met je nagels plukje voor plukje kan verwijderen zo erg plakt het aan de lijn.

Tot 2 keer toe gooi ik m'n lijn kapot met 170 gram geankerd als ik de overhead worp toepas. Slecht stuk in de lijn ? De zoon van een andere visser rechts van me komt even informeren of ik al wat gevangen heb, nee zeg ik. Waar vist u mee, vraagt hij, pieren zeg ik. Wij ook nog niet we zitten met zagers te vissen.

Om 18:30 uur ben ik het zat, dik een kwartier bezig om je lijn schoon te krijgen en dan nog geen visje eraan ook, ik ruim op, volgende keer beter.

Vis greetz

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten