maandag 4 januari 2010

vangstberichten: maandag 04 januari 2010




Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer een poging wagen om een visje te vangen nadat een aantal dagen de spieren in m'n rug vast zitten waag ik het er maar op wat asperine geslikt en op naar de waterweg. Omdat ik nog erg veel gezouten pieren heb besluit ik daar maar mee te vissen. Vorig jaar rond deze tijd was het erg goed schar vangen in het begin van de waterweg dus ik strijk neer in de buurt van " het vispaleis ".

Er staat een zw wind van 3 bft, temperatuur 1 °C daalend naar -1 °C, regen, natte sneeuw, lw HvH 09:59 uur, hw om 17:15 uur. Ik vis met 1 hengel, gevlochten lijn 10\100 mm, wapperlijntjes 30 cm, haakje 6 gevuld met gezouten pieren. Om 15:00 uur gaat ie de waterweg in, er staat al een visser die net begonnen is maar nog niets heeft gevangen.

Als ik tijdens de eerste draai binnen haal en het lood een zwieper geef om op de kant te halen, krijg ik de volle 150 gram vol in m'n gezicht, behalve een dikke wang en een dikke lip, geen schade. (Nog een geluk dat het ongeankerd lood is ;-). Omdat de stroming toeneemt verhoog ik naar 175 gram. Geen enkele aanbeet te bespeuren, alleen maar vuil op de lijn. Om 16:30 uur heb ik het hier wel gezien en besluit ik naar het strand te verkassen.



17:15 uur sta ik te vissen op het strand, hier verwacht ik toch wel een visje te vangen, maar helaas, geen aanbeet te bespeuren. Om 19:30 uur pak ik m'n boeltje in en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

N.B.: Achteraf blijkt de schade toch iets groter te zijn en mis ik het omhusel van een kroon, wordt weer een leuke tandarts rekening!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten