zaterdag 16 januari 2010

Ingezonden vangstbericht van: Boudewijn uit Zwijndrecht

Beste Wim,

Hier een berichtje van Boudewijn uit Zwijndrecht. Je bent weer wezen vissen op Ter Heijden. Leuke vangst en zeer gevarieerd. Ik wil het daar eens proberen. Ik ben woensdag 13 jan. met mijn maat Jaap op het Beerkanaal wezen vissen van 10.00 tot 16.00. We hadden een beetje op beter weer gehoopt, maar helaas. Het was steenkoud. Gelukkig hadden we de wind in de rug. De vangst heeft het goed gemaakt.
Zeer veel beet gehad.

Beiden hadden tien wijtingen, maar niet groot. Ik heb nog een grote verspeeld, vermoedelijk een geul. Hij trok door mijn slip heen. De stenen bij het Beerkanaal was de boosdoender. Ik kwam vat te zitten, dus balen. Ik heb een, voor mij, een nieuw systeem uitgeprobeerd. Ik heb een nijlonlijn genomen van 0.5 van 40cm, beide kanten een wartel. daar tussen de buitenwant van electischetijdsdraad en in het midden een wartel. Daarin heb ik een nijlonlus met daar overheen weer de mantel van electischetijdsdraad. onderaan een wartel voor het lood.

Onderaan een dwarrellijn 0.3 van 60cm met twee haken. Onder een van maatje 6 en 2cm daarboven een haak maatje 2. Daar boven een stopper en daar boven een klein kurkje (ik gebruik ze met forel vissen). Zo blijft je haken boven de grond drijven en op deze manier kan je ook de hoogte verstellen. Ook een voordeel is midder last van krabben en vast zitten. Een aantal wijtingen zat aan de kleine haak. Dus hieruit blijkt dat je meer kans op aanbeed en vangst hebt. We hebben pieren en zagers gebruikt. Aan beide werd gevangen. Nou dit is weer een langverhaal.

Groetjes,

Boudewijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten