zondag 3 januari 2010

Ingezonden vangstbericht van de: ‘Scharrejager aan het Beerkanaal’

‘Scharrejager aan het Beerkanaal’

Wederom op 2 januari 2010 een sessie gepland echter nu gevist met laagwater, windkracht 4 Z/ZW temperatuur circa 2 graden Celsius. Als gevolg van de windrichting kon aanmerkelijk minder ver ingeworpen worden hetgeen duidelijk werd in de afmetingen van de vissen.

Totaal zo’n 30 vissen gevangen, hoofdzakelijk kleine wijting, gulletjes, steenbolken en scharretjes. Uiteindelijk toch nog 6 maatse scharren weten te vangen die uiteindelijk in de rookoven zullen belanden.



Regelmatig komt er visite (Johan Setoe, Willem van Kempen, Rob Slingerland) en is het gezellig aan de waterkant. Johan besluit, na lang aandringen, ook een poging  te wagen en vangt ook kleine wijting, gulletjes en steenbolken. Zodra ik vertrek en nog even een praatje maakt gaat zijn top heen en weer en vraagt hij ‘is dat de wind of is dat beet……???’ Na hem ervan overtuigd te hebben dat het duidelijk beet is gaat hij draaien en de HIRO Dream Surf maakt direct een buiging van bijna 90 graden.

Aangemoedigd door mij draait Johan voor wat hij waard is en hij begint zo waar rood aan te lopen..(???). Uiteindelijk weet hij een dikke gul op de kant te landen van zo’n 50 centimeter (!!)….ze zitten er dus wel.



Willem de Scharrejager.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten