zondag 5 april 2009

vangstberichten: zaterdag 04 april 2009



Hallo vis vrienden,

Aangezien het aas van vrijdag een stuk minder goed eruit ziet (dat heb je bij 19 °C, toch maar weer een koel element in de koeltas doen) ga ik de restje opmaken op het strand van Ter Heijde. Er staat een w-zw wind van 4 bft, een temperatuur van 10 °C en hw HvH om 23:44 uur. De lange strekdam links van de ingang is bezet dus loop ik door naar een korte strekdam. Ik begin om 19:30 uur met 1 hengel, standaard wapperlijntjes 3x haakje 6, gevuld met zeepieren en stukjes gezoute mesheft. 5 minuten later zie ik de eerste aanbeet, ik laat hem nog even liggen en na 10 minuten draai ik binnen. Dit keer is het 1 botje.



Na een half uurtje, zet ik m'n 2-e hengel erbij, alleen gevuld met zoute pieren, om eens te kijken of die nog vang kracht hebben. Even later heb ik daarop een aanbeet wat me een ondermaats botje brengt, en nog een grappig klein visje van 9,2 cm, hij is zo rond van vorm dat ik vermoed dat het een klein tarbotje is.



Er komen een stel duitse meisjes de strekdam op, en vragen ist die fisch "kaputt". Nein zeg ik, sie sind zu klein. Als ik beide vissen weer terug gooi en ze al wapperend het water in gaan, kijkt ze me blij aan en zegt "gut" en lopen weer weg.

Om 20:15 uur vang ik nog een maats botje. Om 20:30 uur komt het water opzetten en verhuis ik m'n spullen naar het strand. Er komt een behoorlijke branding en stroming opzetten, en de aanbeten zijn erg moeilijk te zien. Mondjes maat komt er een visje naar boven.



Om 23:30 uur komt er een dikke mist opzetten, m'n 2-e hengel kan ik niet meer zien ondanks het toplicht. Bij het binnen draaien zit er aan de ene hengel nog 2 ondermaatse gulletjes en aan de andere een ondermaats gulletje plus een botje.



Als ik terug loop naar de auto, merk ik dat het bijna niet meer te doen is voor me met een strandkarretje vol beladen door het mulle zand omhoog door het zand en dan de trap op, ik doe er 3 kwartier over, terwijl de afstand misschien net 2 km is. Volgende keer moet ik serieus gaan denken aan een traveling light versie, alleen een foudraal met hengels en een rugzakje met wat lood, onderlijntjes en een zak om eventueel de vis in te doen.

Totaal deze sessie 11 vissen gevangen, waarvan 6 maatse botten.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten