maandag 27 april 2009

vangstberichten: zondag 26 april 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken aan het strand van Ter Heijde, er staat een variable wind van 3 bft, een temperatuur van 9 °C met een druiligerige regen en hw HvH om 16:28 uur, lw om 21:34 uur. Ik begin om 18:30 uur vanaf het strand, 1 hengel zover mogelijk en 1 hengel op 20 meter. Het is een kalm zeetje en er gebeurd niet veel. Om even over 20:00 uur toch een botje op de hengel die op 20 meter ligt. Hierna verhuis ik m'n spullen naar de strekdam die dan redelijk begaanbaar is.

Ik gebruik op 1 hengel stalen afhouders zodat het aas wat meer tegen de grond wordt gedrukt, haakjes gevuld met zagers in de hoop dat de tong al aangekomen is. Om even voor 20:30 uur krijg ik een mooie aanbeet, m'n hengel staat lekker krom en hij blijft maar trekken, dit is beslist geen botje! Vermoedelijk is het een zeebaars, en zo te zien geen kleintje. Bij het binnen draaien gaat het lekker zwaar en m'n hengel blijft flink gekromd staan. Jammer genoeg blijft m'n stalen afhouder klem zitten tussen de steenblokken en is de vis verdwenen.

Ik beaas m'n lijn weer snel en werp in, na 10 minuten weer 2 a 3 mooie tikken, dan valt m'n lijn slap en gebeurd er minuten lang niets meer, dan plots weer 2 kleine tikjes. M'n hart slaat over, het zal toch niet.......???? Dit lijkt erg op een tong aanbeet. Ook nu weer staat m'n hengel flink gekromd en ik voel een heftige weerstand. Alsof de duvel ermee speelt, ik kom weer vast te zitten, en m'n haaklijn schuurt kapot tegen de stenen. Ik loop te balen als een stekker, want dit had um kunnen wezen naar mijn gevoel. Maar goed, it's al in the game!, verder vissen maar weer.

Ik gooi een standaard onderlijntje met rode afhouders erop, kijken of dat beter werkt.
Om 21:15 uur draai ik een ondermaats gulletje naar binnen, nog geen kwartiertje later volgt een 2-e en om 21:50 uur een net aan ondermaatse wijting. Wijting??? weet ie niet dat ie plaats moet maken voor de tong en de zeebaars?




Hierna volgen nog 2 gulletjes en een botje. om 23:30 uur weer een gulletje en 3 minuten later een mooie maatse wijting. Om 23:48 uur weer een botje en even over 24:00 uur weer een maatse wijting. Om 00:40 uur weer vis samen met een krabbetje, de vis valt eraf bij het binnen draaien en het krabbetje blijft zitten.




Om 01:00 uur ruim ik op en ga naar huis, totaal verlies ik deze sessie 2 onderlijntjes met lood plus 1 haaklijn. Ik vang 11 vissen, 3 botten, 5 gulletjes en 3 wijtingen, waarvan 2 maats (Deze meegenomen voor de pan, de rest zwemt weer)

Leuke sessie weer dit keer, niet alleen maar bot, de wintergasten zitten er ook nog.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten