zondag 12 april 2009

vangstberichten: zaterdag 11 april 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik op stap met "De Eurovissers" ik doe mee met het "evenement" eierenvissen. Voor ieder maatse vis die je vangt gaat er 1 ei naar de Stichting Voedselbanken Nederland. Degene die de grootste bot vangt gaat weer door naar de Titanenstrijd in December, en degen die de grootste andere vis vangt krijgt de kanjerpot, teminste als je 1 euro hebt ingelegd (wat niet verplicht is).

Totaal hebben er zo'n 19 mannen en vrouwen zich opgegeven en voor de wedstrijd krijgen we allemaal een lot met een nummer, zodat je na afloop ook nog kans op een prijsje hebt. We gaan vissen op de Rozenburgse landtong achter de waterkering, dus aan de zeezijde kant. We strijken zo'n beetje neer bij de een na laatste strekdam en om 15:30 uur beginnen we met vissen.



Al gauw komen de eerste botten naar boven en soms met 2 tegelijk. Bij mij wil het nog niet vlotten, ik krijg wel stootjes, maar het is allemaal krab, regelmatig worden de haken leeggevreten en verlies ik deze sessie totaal 7 haken (die krengen nemen het aas en knippen dan met hun scharen de lijn door). Rond 17:30 uur hebben we pauze en krijgen we een gratis barbeque aangeboden met wat te drinken erbij.



Om 18:20 uur haal ik iets op de kant, maar weer geen vis, een wolhand krab en om 20:00 uur nog eentje om 20:45 uur eindelijk een visje, een grondeltje.



De "eer" is gered en de 0 is weg. Willem 'De Scharrejager' komt ook nog even langs om een gezellig babbeltje te maken, hij gaat maandag een wedstrijdvissen in zeeland met zo'n 200 vissers. Succes Willem!



Om 21:10 uur komt krab nummer 3 boven water en om 21:30 uur een wijting van net iets over de 25 cm. Dan krijgen we het sein dat we op gaan ruimen omdat de meeste weg willen en er ook nog een verloting is. De uiteindelijke winnaar heeft een bot van 36 cm gevangen en de kanjerpot gaat naar de visser met een zeebaars van 30 cm.

Terug bij het verzamelpunt zijn er diverse prijsjes voor verschillende catagorieen, dan volgt er nog een verloting (niets gewonnen op mijn nummer). En krijgen we tot slot ieder nog een doos eieren mee. Ik moet zeggen, het was weer erg goed geregeld, slim om na afloop een verloting te houden zodat de mensen terug komen naar het verzamelpunt en niet gelijk naar huis gaan. Ook was het weer erg gezellig en heb ik weer een paar mooie tips gehad om weer iets beter te vissen. Evenementen commissie bedankt! Het was weer super!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten