maandag 8 juni 2009

vangstberichten: zondag 07 juni 2009_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik weer een wedstrijdje mee voor de competitie met "De Eurovissers" we gaan vissen in de Dintelhaven en er staat een w-wind van zo'n 3 bft bij een temperatuur van 16 °C, lw HvH om 09:00 uur, als aas heb ik slikzagers, kleine zeepieren en kweekzagers bij me, als kantnummer heb ik nummer 2 getrokken wat dicht bij de brug is en om 09:00 uur gaan 57 onderlijnen min of meer gelijktijdig te water.
De dag ervoor heb ik nog een feeder aangeschaft een sportex TF 4206/3/2 van 420 cm met 1 lichte top met een werpgewicht tot 120 gram en 1 iets zwaardere tot 150 gram.

Als onderlijn gebruik ik een wapperonderijn van 13,6 kg amnesia van 150 cm met om de 50 cm een haaklijn van 50 cm trilene fluorcarbon van 24/100 mm met daarop haakje 12 gevuld met een slikzagertje of een klein zeepiertje, lood met een werpgewicht van 60 gram met m'n onderlijn erachter gemonteerd. Ik begin niet ver van de kant, wat me een grondeltje en een wolhandkrab oplevert. Jammergenoeg is het grondeltje onder de 10 cm en telt dus niet mee. Dan maar iets verder proberen even voor het midden van de Dintelhaven, dit levert me binnen een half uur 2 kleine botjes op van 15 cm en 12 cm, groot zijn ze niet, maar goed ze tellen.



Af en toe nog wat kleine tikjes van grondels of wolhandkrab, perfect geregistreerd door de feeder. Om even voor 11:30 uur nog een paar mooie tikken en ik haal van ver een bot van 25 cm. Als ik daar geen beet meer krijg probeer ik het weer voor het midden en om 12:35 uur draai ik nog een bot van 26 cm naar binnen, dat is lekker, want je moet het hebben van de centimeters.

Om 10 minuten voor het eind signaal zie ik weer een paar mooie tikken ik laat hem nog even liggen in de hoop dat alle 3 de haken gevuld zullen zijn met vis en draai vlak voor het eind signaal binnen. Jammergenoeg is het een dikke wolhandkrab en een ondermaats grondeltje.



Tijdens het vissen krijg ik nog de opmerking van m'n buurman, hee Willem de "echte" wedstrijdvissers hebben altijd een 2-e beaasde onderlijn klaar liggen. Daar ben ik eens over gaan nadenken en hij heeft natuurlijk gelijk.

Als je tijdens de 4 uur duurende wedstrijd zo'n 20 keer opnieuw beaasd wat al gauw 3 minuten per keer is (bij mij) tegen 20 keer 1 minuut een onderlijntje afklippen, aanklippen en inwerpen, levert dat een effectieve vistijd van 40 minuten op die verloren gaan en waarin je mogelijk nog wat extra vissen had kunnen vangen.(De volgende wedstrijd eens uitproberen).

De uiteindelijke winnaar is Kees Westdorp met 15 vissen (totaal 243 cm) gefeliciteerd Kees! Ondanks dat ik maar 4 visjes heb eindig ik toch nog op de 15-e plaats wat me enigzins verbaasd t.o.v. "De Scharrejager" die met 11 vissen (143 cm) op de 19-e plaats eindigt, maar dit alles schijnt weer te maken te hebben met het feit dat er in mijn vak gemiddeld weinig gevangen is. In iedergeval was het weer spannend en een uitdaging voor mij om de volgende wedstrijd nog "scherper" te vissen.

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten