zaterdag 6 juni 2009

vangstberichten: vrijdag 05 juni 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen op de maasvlakte, er staat een nw-wind van 4 bft die later draait naar een no-wind van 5 bft, temperatuur 10 °C daalend naar 4 °C, lw HvH om 22:07 uur, hw om 02:35 uur op 06-06-09. Als aas heb ik zeepieren, slikzagers en kweekzagers bij me. Om 21:45 uur gaat de eerste hengel erin een paternoster met afhouders 3x haakjes 6 gevuld met een zager of een piertje en de 2-e volgt 20 minuten later.

De wind is eigelijk best nog wel "fris" en het tij is ook niet echt gunstig maar we proberen het maar in de hoop er weer een tong uit te slepen. Er staat een bijna volle maan, waardoor het ook niet echt donker wordt, maar om 24:00 uur komen de eerste wijting aanbeten.



Mondjes maat moet ik zeggen, want het is niet echt "wild". Om 02:00 uur wordt de stroming erg heftig en moet ik overschakelen naar 190 gram geankerd, ook zitten er weer constant bonken sla op m'n lijn en topoog. Ik vis verder met 1 hengel want door de stroming gaan de lijnen door elkaar. Ik krijg nog visite van een dikke bruine muis die m'n wedstrijd pieren voor zondag begint op te peuzelen als ik hem weg jaag komt ie na 5 minuten weer terug. (Wat zou je vangen, als je zo'n beestje aan de haak zou slaan? Haai ?).



Om 03:00 uur riekt alweer het ochtendgloren, en de aanbeten lopen duidelijk terug.



Totaal vang ik deze sessie 9 wijtingen, waarvan 3 voor de pan. Helaas geen tong, maar je krijgt niet altijd wat je wilt, en dat is maar goed ook, dan blijft er nog wat te wensen over. Om 04:00 uur ruim ik op en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten