zondag 28 juni 2009

vangstberichten: zaterdag 27 juni 2009



Hallo vis vrienden,

Eigenlijk wilde ik gaan vissen in de Amazonehaven, maar Paul belt op met de mededeling dat er gisteravond tong gevangen is op Ter Heijde. Tong?, ik heb geen stootje gezien. Nu is de ene plek de andere niet, en 100 meter verderop kunnen de vangsten weer heel anders wezen. Nu heeft Paul een groot sociaal netwerk van vissers die hem op de hoogte houden van de vangsten, dus ik ben wel benieuwd en een "nieuwe stek" leren kennen is tenslotte ook nooit weg.

Om even voor 21:30 uur staat Paul al te wachten om met de quad het strand op te gaan. Er staat een no-wind van 3 bft, temperatuur 15 °C met mist, lw HvH 14:56 uur, hw 19:19 uur. Om 22:00 uur gaan de hengels de noorzee in, aan de ene heb ik een onderlijntje met metalen afhouders met een kort haaklijn haakje 6 gevuld met zagers en de andere rode plastic ahouders met zagers. Dan is het weer lang wachten, weer geen stootje te zien, ik vrees al voor een herhaling van gisteren, maar om even voor 01:00 uur krijg ik een paar mooie doorbuigers op de top, bij het binnen draaien merk ik het meteen het "gebonk" van tong op m'n gevlochten lijn.



Een "mooie leren lap" van bijna 35 cm, hier ben ik erg blij mee! en deze sessie is nu al geslaagd voor mij toch hoop ik nog op een 2-e. Even later is Paul aan de beurt ook hij vangt een tong maar het is een ondermaatse. Dan is het weer lang wachten. Paul vertrekt om even voor 03:00 uur met de quad van het strand en ik vis nog even door.

Om 04:00 uur krijg ik m'n 2-e aanbeet en ik zie mezelf weer stijgen in de "strijd der platte", maar jammergenoeg is het een "misser". Om 04:30 uur ruim ik op en ga naar huis.
Totaal in 6,5 uur vistijd maar 2 aanbeten gehad, toch was het voor mij een geslaagde sessie, want het is "sprokkelen" geblazen met die tongen. Mondjes maat worden ze gevangen!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten