zaterdag 20 juni 2009

vangstberichten: zaterdag 20 juni 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik weer een wedstrijdje (m'n eerste buiten de eurovissers), de 28-e hartwedstrijd georganiseerd door ZHC de Zeenaald, het inschrijfgeld bedraagt €12,50 en is voor een goed doel, het volledige bedrag gaat naar de hartstichting. De locatie is de Dintelhaven waar ik al eerder gevist heb met "De Eurovissers". Als ik me heb ingeschreven in de Nieuwe Pionier, blijkt m'n wedstrijdkaart tevens m'n vaknummer te zijn B 112. De vaknummers zijn van rechts naar links uitgezet en verdeeld over 2 vakken stom toevallig kom ik bijna op de plaats te staan waar ik vorige keer ook zat omdat de nummers bij "De Eurovissers" van links naar rechts waren uitgezet. Ook de meetmethode is iets anders vissen tellen mee vanaf 10 cm en worden naar beneden afgerond ipv naar boven (dus 10,9 cm = 10 cm).

Er staat een nw-wind van 4 bft, temperatuur 17 °C met een klein regenbuitje, lw Dintelhaven 07:05 uur, hw Dintelhaven 13:45 uur. De wedstrijd duurt van 10:00 uur tot 14:00 uur. In eerste instantie installeer ik me boven op de dijk, maar ik zie een aantal vissers naar beneden gaan om vanaf de keien te gaan vissen, dat is me vorige keer goed bevallen dus pak ik m'n boeltje en sjouw m'n spullen naar beneden. Dan blijkt het alweer bijna 10:00 uur te zijn, en moet ik me haasten om m'n haken te beaasen, (als aas heb ik slikzagers, kweekzagers, kleine zeepiertjes, diepvriesmesheften en een diepvries makreel) ik beaas m'n onderlijn en werp in, ik kijk naar m'n 2-e onderlijn die klaar ligt en waarmee ik op die manier effectiefer hoop te vissen, zie ik daar aas aan zitten.

die moest ik toch nog doen? Loop ik in te werpen zonder aas aan m'n haken en m'n buurman maar lachen, die had het al gezien. Snel weer binnengedraaid en de lijn verwisseld voor 1 met aas.
Binnen een half uur draai ik een botje naar binnen van 12 cm (geen foto gemaakt want ik had haast), mooi de nul is weg, inmiddels staat er een stevige stroming en moet ik het lood van 60 gram aan m'n feeder verhogen naar 80 en even later naar 100 gram. De aanbeten zijn stukken minder bij mij, dan de vorige wedstrijd. Ik krijg nog wat tikjes en verlies twee onderlijnen en 1 haak, door vastzitten of krab.

Even over 12:00 uur komt het water omhoog en kan ik m'n spullen weer naar boven sjouwen. Een tijdlang geen stootje te zien, allerlij soorten aas en aascombinaties uitgeprobeerd, maar niets! Om 12:40 uur komt de beet er weer in, en draai ik een grondeltje van 10 cm naar boven. Binnen 10 minuten weer een botje van 13 cm. M'n buurman vangt een grote brasem die hij uit zijn handen laat glippen, en nu is het mijn beurt om te lachen, hij stapt met 1 been de dintelhaven in en mept de vis met beide handen de kant op. (een komisch gezicht)(tikt wel lekker aan, 49 cm was ie geloof ik).



Om 01:00 uur weer een botje van 13 cm en om 13:30 uur eindelijk een "mooie" bot van 33 cm (dacht ik). Totaal vang ik 5 vissen met een lengte van zo'n 81 cm, net niet genoeg om in de prijzen te vallen. De eerste 25 van elk vak mogen een prijs van de rijkelijk gevulde prijzen tafel uitzoeken en Edwin van Tienen wordt eerste.(Zal die geleerd hebben van z'n vader Arthur) Gefeliciteerd!

Hierna is er nog een lotterij voor het goede doel (ook weer met mooie prijzen) maar ook daar scoor ik niet (zeker te weinig loten gekocht) Ik schat dat ik rond de 60-e plaats geeindigd ben en loop nu te "peinzen" wat ik "fout" gedaan heb en hoe ik mezelf kan verbeteren.



Het "Portugeese onderlijntje" is dus ook niet alles, en wapperlijntjes van 50 cm, (4 stuks was net iets te weinig, want er wil nog weleens wat sneuvelen) oke, maar je moet dus ook korte wapperlijntjes hebben zodat de vis eerder\direkter bijt bij stroming. Hoe meer ik ga vissen, hoe ingewikkelder het wordt om een top-wedstrijd visser te worden. Een beetje "mazzel" kom erbij kijken, maar ook inzicht in stroming en onderlijn keuze, etc, etc... Tja, de weg naar de top is lang, zeer lang.....!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten