dinsdag 2 juni 2009

vangstberichten: maandag 01 juni 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op de maasvlakte met het overgebleven aas van zaterdag, er staat een no-wind van 5 a 6 bft, temperatuur 20 °C en hw HvH om 22:50 uur, om 19:15 uur begin ik met 1 hengel, veel verwacht ik er niet van want ook dit is een stek waar je het moet hebben van de schemering. Om 20:45 uur zie ik dan toch ondanks de harde wind een duidelijke aan beet, zou ook ik een tong kunnen vangen bij dag licht ? De spanning stijgt bij het binnen draaien, maar helaas pindakaas, het is een bot. Regelmatig heb ik last van "sla", groen zeewier wat aan m'n lijn blijft hangen.
 
Om 00:15 uur krijg ik beet aan beide hengels, 2 tikken op de linker dan niets meer, 2 tikken op de rechter ook niets meer. Het zal toch niet, ik ga toch geen 2 tongen tegelijk binnen draaien? Ik begin met de linker, maar bij het binnen draaien merk ik het al, geen weerstand, een mishapper, ook is m'n lood weg. Dan maar m'n rechter hengel, als ik deze binnen draai staat ie lekker krom, erg veel weerstand, dit zou welleens een "mooie" tong kunnen zijn. Maar bijna op de kant "lost" de vis zich.

Man, man, man denk ik bij m'n eige hoeveel pech kan een mens hebben! Inmiddels ben ik bijna door m'n kweekzagers heen en begin ze maar te halveren voordat ik ze op de haak zet.
Om 00:35 uur weer een paar mooie doorbuigers, ditmaal wat heftiger. Bij het binnen draaien gaat het erg zwaar, en ik moet alles uit m'n lijf persen om maar te blijven doordraaien. Maar zoals altijd: geduld wordt beloond. Er zit een maatse wijting en een lap van een tong aan, die 41 cm meet. Wat kan zo'n tong een mens gelukkig maken! Weer een pr-tje erbij voor mij.




Jammergenoeg zijn hierna m'n kweekzagers en restant zeepieren op en schakel ik over op slik zagertjes. Naarmate het water aan het zakken is, krijg ik felle wijting aanbeten, een hoop missers maar soms hangt er ook 1 aan.



Om 03:30 uur ben ik totaal door m'n aas heen. Totaal vang ik deze sessie 8 vissen, 1 tong en 3 maatse wijtingen neem ik mee voor de pan. Ik ga de vissen schoon maken en ruim op. 04:00 uur rij ik weg en 5 kwartier later ben ik thuis, nog even de restjes vuil uit de vissen halen en dan in de vriezer, spullen opruimen, douchen en een borrel drinken op m'n nieuwe record. 07:00 uur lig ik te dromen over tongen!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten