vrijdag 15 augustus 2014

vangstberichten: donderdag 14 augustus 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik samen met Jan Groenewegen op de tong bij Pernis. Er staat een wzw wind van 3 bft, temperatuur 19 °C, Lw Vlaardingen 15:10 uur (-23 cm), hw 19:11 uur (+132 cm), (± 155 cm). Op het einde van de sessie wat regendruppels. Om 16:00 uur gaat de 4,60 meter NBS Tornado hengel erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag onderlijn flexi metalen afhouders, haakje f31\8 gevuld met 1 of 2 kweekzagers, tommy lood 180 gram. Jan is al een uurtje eerder begonnen maar heeft nog geen stootje gezien, afwachten maar wat het gaat worden deze sessie. Als ik na een kwartiertje de Hiro Dream Surf in wil gooien werp ik hem in tweeën, op de top was al een versneden gedeelte in gelijmd nu is de onderkant aan de buurt. N's kijken of hier nog een stukje glastop in kan worden gelijmd ter versteviging, zodat ik hem nog kan gebruiken want het is wel een fijne hengel.



Provisorisch kan ik hem nog repareren met een stukje bind band wat in het gras ligt zodat ik toch met 2 hengels kan vissen. Omdat m'n spoel met 25\100 mm nylon niet helemaal lekker draait vervang ik deze voor een andere molen met 10\100 mm gevlochten lijn erop. Om 18:17 uur staat ie te jojoen, een typische paling aanbeet en dat is het dan ook. Een paling van 48 cm, die stil blijft liggen als je over z'n buik wrijft.



Eigenlijk een uur na hoog water krijgen we wat aanbeten Jan en ik draaien tegelijk binnen en bij alle twee zit er een ondermaats tongetje aan. Alleen vlak voor de kant is m'n voorslag op de een of andere manier door geschuurd en glijdt zo langs de stenen het water weer in, jammer. Jan krijgt de vis wel op het droge. Om 20:11 uur vangt Jan nog een tongetje.



20:36 uur volgt er voor mij nog een tong en 20:49 uur nog een tongetje.



Jan vangt er nog twee tongetjes bij en om 21:15 uur ruimen we op er zit wat bliksem in de lucht en net op tijd zijn we weg voor de hoosbuien. Jan bedankt voor de vis les en de gezelligheid tot een volgende keer. Van een visser die wat later gekomen is en twee botten en een tongetje gevangen heeft krijg ik nog een restantje zagers en van Jan eveneens, bedankt hiervoor.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    ondanks het dreigende weer hebben jullie toch nog wat gevangen.
    Geen idee of daar in het algemeen goed tong gevangen wordt.

    Is weer eens wat anders dan de bekende tong water. ;-)

    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja het was niet veel maar toch wat. Erg wisselend daar, de ene keer goed, de andere keer wat minder. Ja zo kan je het een beetje vergelijken waar de meeste tong zit ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Was inderdaad niet best Willem maar ja uiteindelijk toch nog een paar visjes .
    Waren inderdaad precies op tijd weg . Wat een weer zeg op weg naar huis .
    Zonde van je hengel en je bent zo zuinig op je spullen ;-) !!! Succes morgen
    met Paul in de Dintel .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja gelukkig waren we alle twee van de 0 af, want het zag er lange tijd uit alsof we niets zouden vangen. Dat ga je krijgen met die fysio traingen maak nu zulke krachtige worpen dat boel in tweeën breekt ;-). Thx! we gaan ons best weer doen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen