donderdag 28 augustus 2014

vangstberichten: woensdag 27 augustus 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen samen met Jan Groenewegen en Ed van Zanten en z'n vader in het gebied wat na de waterweg komt en "scheur" genoemd wordt. Gilles Traas is er ook, dus we hebben bijna een heel korps Zeevisteam Westland aan het water staan. Er staat een o wind van 2 a 3 bft, temperatuur 19 °C, met een lekker zonnetje. Hw Vlaardingen 17:56 uur (+130 cm), lw 22:59 uur (-52 cm),  (± 182 cm). Als ik aankom lopen zijn ze net klaar met het optuigen van de hengels en werpen ze voor de eerste keer in.


Om 15:05 uur start ik met de 4,60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon, met een nylon tapse voorslag, onderlijn flexi-metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een steekzager, tommy lood 175 gram maar al snel moet dit verhoogd worden naar 175 gram geankerd ~ 190 gram geankerd. Na 10 minuten volgt de 4,50 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, etc etc.

Ed bijt de spits af met een tongetje en om 15:53 uur zie ik wat tikken op de top van de Hiro, het is een zware draai ik "ploeg" door iets wat op de bodem ligt en m'n lijn knapt af. Gelukkig liggen de vissen op de stenen kant en kan ik ze pakken. Hierna krijg ik weer een aanbeet op dezelfde hengel maar nu gaat het fout ik loop vast en m'n draad knapt. M'n molentje loopt ook niet helemaal lekker meer en ik vervang deze samen met een spoel gevlochten 12\100 mm met een nylon tapse voorslag. 16:09 uur een doublet tongen.



16:44 uur een tongetje, 17:09 uur een tongetje.



Gilles vangt twee mooie tongen en vertrekt naar een afspraak, Ed komt aanzetten met een triplet.



17:30 uur een tongetje, 18:24 uur een bot.



18:41 uur een bot, 19:07 uur een tong.



En Jan vangt regelmatig mooie tongen.



19:32 uur een bot, Jan vertrekt naar huis met een zak vol tong en Ed, z'n vader en ik gaan nog even door. 20:01 uur een doublet tongetjes.



20:29 uur een tong, 20:35 uur een tong.



20:58 uur een doublet tongetjes. Rond 21:00 uur beginnen we op te ruimen op de hengel met gevlochten draad heb ik een enorme zware draai met moeite draai ik het molentje rond en af en toe ook niet ik denk ik red het niet. Maar dan glijd plotseling de gevlochten draad door iets heen en kan ik weer verder draaien. Behalve dat er bij mij een doublet aanzit van een botje met een tongetje heb ik m'n blauwe nylon draad met onderlijn en lood opgepikt die in het begin van de sessie vast liep. Ik trek nog even door zodat ook deze over het obstakel op de bodem ontkomt en Ed trekt met de hand de onderlijn binnen met daaraan een mooie paling die op de stenen en af floept, een tongetje (deze tel ik niet mee) en een krab. Mooi m'n onderlijn met geankerd lood weer terug ;-).



Totaal vang ik deze sessie 19 vissen, 5 botten\botjes, 14 tongen\tongetjes, waarvan 6 maats. Wat een verhouding maats : ondermaats oplevert van 1 : 1,3. Van een vriendelijke mede visser uit Brabant die met z'n dochter aan het vissen is krijg ik nog een restant portie aas mee, evenals van Jan en Ed, waarvoor nogmaals dank! Het was weer een geslaagde, gezellige sessie met veel vis.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. Het liep weer lekker Willem . Ik ga het gevoel weer een beetje terug krijgen om
    weer eens lekker mijn visje te vangen . Had gisteren inderdaad een mooi klusje
    tong en terwijl Ed zijn beroemde gele lijnen in de strijd wierp had ik ze allemaal aan gele en witte plastic afhouders en jij weer aan flexie stalen afhouders. Dus als je het weet mag je het zeggen ? Volgens mij is het zo als ze azen pakken ze alles en dat was gisteren weer eens zo'n dag . Zaterdagavond de koppelwedstrijd in de Dintel en gaan Ed en ik de strijd aan tegen jou en Paul en het koningskoppel Marin en Gilles !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Zeker, lekker gevangen en het was gezellig. Ben benieuw wat dat gaat worden in de Dintel. Altijd leuk zo'n onderlinge competitie.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem,

    Mag ik je wat vragen? Ik zie jullie vissen met lange wapperlijnen en met plastic afhouders. Wat is nu het beste voor in de Waterweg om tong te vangen? Afgelopen zaterdag ving ik 'bij toeval' een net maatse tong, maar verder dan één van ik dit jaar nog niet gekomen. Ik zou a.s. zaterdag wel eens een paar extra tongen willen vangen. Alvast bedankt! Groet, Jako #1402

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jako,

      Ook een " Eurovisser " zie ik ;-). Het is net wat Jan zegt als de tong eenmaal aast maakt het niet uit en vang je ze op lange wapperlijnen en afhouders. Zit je op een "schoon" stuk kan je lange wapperlijnen gebruiken maar de meeste stekken zijn bezaaid met stenen en of afgetrokken stukken lijn met haken en lood. Zelf vis ik met flexi (dunne) metalen afhouders en die bevallen me tot op heden prima. Wel is het vaak raadzaam om goed te ankeren zodat het aas op de bodem blijft. Succes de volgende tongen jacht en bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Hoi Willem, bedankt voor je aanwijzingen, ik ga ze morgen maar eens in de praktijk brengen. Volgens mij heb ik in juli een visevenement met je gevist, in de Yangtzehaven, waar Izaak die harder ving. Tot een volgende keer en veel (vis)plezier toegewenst. Groeten, Jako

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Jako,

    Klopt! Succes morgen!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen