zaterdag 23 augustus 2014

vangstberichten: donderdag 21 augustus 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik samen met Jan Groenewegen vissen aan het Noordzeekanaal op de tong. Het is er dit keer behoorlijk druk, een mannetje of 15 denk ik. Helemaal voorin is nog plek of achterin, we kiezen voor achterin. Als we voorbij komen lopen groet Kenneth me die even later nog wat tips komt vragen en me komt complimenteren met m'n blog. Leuk je te ontmoeten Kenneth. Er staat een zw wind van 4 bft, temperatuur 15°C, wat later in de sessie, regelmatig een regenbui. Om 19:45 uur gaat de NBS Tornado stok erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn fleximetalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met 1 of 2 zagers, tommy lood 140 gram. Na een kwartiertje volgt de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, etc, etc.

20:05 uur, de eerste tikjes, een steenbolk heeft het aas gegrepen. 20:24 uur nog een steenbolk.



20:44 uur de eerste tong, 20:55 uur steenbolk.



Als ik na een aanbeet, de NBS stok binnen draai met een zware draai, knapt de nylon lijn halverwege. Als ik een nieuwe voorslag erop wil zetten blijkt waarom, ik kan met m'n handen de draad gewoon kapot trekken, die heeft z'n beste tijd gehad en ik zet er een ander spoeltje op met 25\100 mm nylon. 21:08 uur een tong, 21:14 uur een doublet van steenbolk met een tongetje.



Na een aanbeet op de gevlochten lijn draai ik binnen weer een zware draai en helaas ook m'n gevlochten lijn knapt, waarschijnlijk kapot geschuurd aan iets scherps. Wat later vang ik één van de afgetrokken lijnen weer terug. 21:32 uur een steenbolk, 21:42 uur een triplet van tong, tongetje en steenbolk, samen met een oude afgesneden lijn van Jan door een boot, er zit zelfs nog een tongetje aan de oranje plastic afhouders (die tel ik niet mee).



22:08 uur een tong, 22:17 uur een steenbolk. En ook Jan vangt regelmatig een tong, tongetje of steenbolk.



22:37 uur een doublet van tong en tongetje, het valt enigszins stil en er zijn maar weinig draaiende molentjes aan het Noorzeekanaal. 23:24 uur een doublet steenbolken.



23:34 uur een doublet van tong en paling, 00:41 uur een tongetje.



00:56 uur een doublet van tong en steenbolk, 01:16 uur een zware draai van een triplet tongen, waarvan er 2 maats zijn.



01:42 uur een tongetje, 01:57 uur een doublet tongen. Rond 02:00 uur beginnen we langzaam op te ruimen, op 1 stok komt er nog een tong bij. Het was weer gezellig vissen met Jan, ondanks de hevige regenbuien in de laatste uurtjes van de sessie hebben we ons prima vermaakt.



Totaal vang ik deze sessie 29 vissen, het "gevoel" was dat het deze avond toch stukken minder was met de aanbeten maar waarschijnlijk kwam dit door de lange pauzes van geen aanbeten. 10 steenbolken, 1 paling en 18 tongen\tongetjes, waarvan 12 maats. Wat weer een verhouding geeft van maats : ondermaats van 1:0,5.

Vis greetz,

Willem

10 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    weer een gevarieerde vangst. En een grote van 28,3 cm dat is toch een mooi formaat. Het is in ieder geval meer dan aan zee vissen.
    Ik kon in de avond niet op bezoek komen, had andere verplichtingen.
    Andere keer misschien.


    En Jan,

    Hoe ging de visserij die avond ?


    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Het was druk dit keer, wel nu iets meer tongen dan steenbolken ;-). Ha je bent terug van vakantie. Was weer een geslaagde sessie ondanks de regen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Was weer erg leuk om te lezen,

    Gr Lexie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Willem,

    Uiteindelijk toch nog goed gevangen. Leuk dat ik jou en Jan tegenkwam. Ik heb 5 tong/tongetjes en 1 steenbolk gevangen , waarvan 2 maatse tongen. Willem een vraagje, ik heb regelmatig beet gehad als ik binnen draaide had ik geen vis. Ik denk dat het beten van tong waren, duidelijke rukjes aan je hengeltop. Dit is de 2e keer, dat het mij overkomt. Kan jij het misschien verklaren, ik viste met haakmaat nr. 8.

    Groet,
    Kenneth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Kenneth,

      Leuk dat je een berichtje achterlaat. Ja daar hadden Jan en ik ook regelmatig last van, er zat nog aardig wat krab dus dat kan de oorzaak zijn, en/of de steenbolken die er nu in grote getallen zitten die plukken ook aan het aas. Haakmaat is prima.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Hoi John
    Willem is de specialist daar Ik heb leuk gevist met een aantal bolken een stuk of 10 tongen ( tongetjes ) zelfde aas zelfde lijnen maar ik zit al een tijdje in een dip
    dus ben al blij met dit soort aantallen .Die dip heb ik alleen met vissen hoor voor de rest vind ik het nog steeds gezellig om met Willem en Ed te vissen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Kenneth
    Zit je zo ver weg en blijkt je vlak bij elkaar te wonen . Vraag niet te veel aan Willem anders denk hij dat hij goed kan vissen !!!
    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jan,

    samen vissen is ook leuk. En het is ook een sociaal gebeuren, gezellig ook vissen buiten de wedstrijden om. Momenten komen en gaan , gevangen in woord en beeld door Willem. Later terug te lezen hoe het gegaan was, weer een ervaring rijker. Het is een soort thuiswater van Willem, dus altijd handig.

    Groet John,

    BeantwoordenVerwijderen