zondag 31 maart 2013

vangstberichten: zondag 31 maart 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het overgebleven aas naar het Noordzeekanaal. Er staat een no-wind van 3 bft, temperatuur 3 °C met regelmatig een lichte sneeuwbui. Om 15:05 uur gaat de eerste hengel erin, de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wappers, haakje f314\8, gevuld met 2 pieren, tommy lood 150 gram. Na 20 minuten zet ik de tweede hengel erbij de 4,80 meter heavy feeder, hoofdlijn nylon 22\100 mm, dito voorslag, etc etc.

In het begin is het niet veel, het is wachten of de eerste aanbeet wil komen. 15:52 uur is het zover, een paar mooie doorbuigers op de heavy feeder en er komt een leuk formaat schar naar boven. 16:07 uur een doubletje wijtingkjes op de 4,5 meter stok.



16:27 uur een paar tikken op de 4,5 meter stok en een mooie dikke wijting hangt eraan. 16:51 uur een bot met paai uitslag.



17:12 uur een wijting en 17:28 uur nog een wijting en ik mag niet klagen zo regelmatig een aanbeet, heel wat beter als op strand. En met wat maatse vis erbij.



17:37 uur een wijtingkje en 17:52 uur weer een maatse wijting.



En dan is het weer stil op de toppen, 18:36 uur een wijtingkje en 18:55 uur een wijting.



19:02 uur een wijtingkje, 19:15 uur een wijtingkje.



19:24 uur een net onder de maat wijtingkje, ook deze mag weer zwemmen. Een aantal wijtingkjes redden het niet maar de meeste die vlak boven het water teruggezet zijn zwemmen een paar minuten versuft rond om daarna weer de diepte in te zwemmen.



Om 19:45 uur ruim ik op. Totaal vang ik deze sessie 14 vissen, 12 wijtingen\wijtingkjes waarvan 5 maats, 1 schar en 1 bot.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Lekker gevist Willem.
    Ik zie dat je de Portugese lijn al aardig onder de knie hebt !!
    Zie je dinsdagavond . Ben benieuwd of we nog een visje vangen .
    Het weer was vandaag in ieder geval goed met wat hogere temperaturen .

    Groetjes Jan G.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      ;-).Zal wel moeilijk worden, watertemp is nu 3,9 °C bij HvH. Voorlopig vriest het s'nachts nog de komende week. Misschien dat er een visje meekomt dinsdag avond met opkomend water. We gaan het in iedergeval proberen.Bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hee die Willem,

    Goh, bij jullie is er nog steeds behoorlijk vis te vangen. Hier in zeeland is het heel wat minder. Het ziet er naaruit dat we aanstaande zaterdag eindelijk redelijk weer krijgen (2e penn korpsen competitie). Het is nu voor ons een stukje rijden vanuit zeeland naar Wijk aan Zee. Wat kunnen we verwachten??. Botten, wintervis, of helemaal geen vis :).

    Iedergeval succes zaterdag (jullie hebben een goeie klassering in de pocket)..

    Tot zaterdag

    Groeten,

    Marco

    Dam Zeevisteam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marco,

    Bij vlagen is het Noordzeekanaal goed, je moet het net treffen. Ik vis daar normaal gesprokken nietm aar een botje kun je wel verwachten denk ik net als overigens op alle stranden. Bedankt en jullie ook veel succes. In de pocket zit ie nog niet, maar we gaan ons best weer doen. Tot zaterdag.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen