maandag 25 maart 2013

vangstberichten: zondag 24 maart 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e competitiewedstrijd van Ter Heijde aan Zee op het strand van Ter Heijde, dit keer in de vorm van een tweekamp met "De Zeenaald". De oosten wind is inmiddels iets afgenomen naar 6 bft met stoten naar 7 bft, temperatuur is iets gedaald naar -2, -3 °C. Lw HvH 06:50 uur (-66 cm), hw 13:03 uur (+108 cm), (± 174 cm). Als steknummer krijg ik nummer 29, gelijk links van de opgang. 30 nummers zij er naar links uitgezet en 30 nummers naar rechts richting "de Zandmotor". Er doen gezamelijk zo'n 43 vissers mee.

Om 09:00 uur mogen we beginnen, ik start weer met de 5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes afgewissled met afhouders, haakje 8~6, gevuld met pier\slik, geankerd lood 190 gram. Zoals gewoonlijk gebeurd er niet veel, na enige tijd, wordt er dan verderop links toch wat bot gevangen, bij mij in de buurt is het helemaal niets. Het water is nog veels te koud, er zit wel vis, maar mondjesmaat, je moet het net treffen met de stek denk ik. Als je de mazzel hebt dat je een gedeelte treft waar het water wat rustiger is, dus dieper, maak je kans op vis. In het woelige water kan het ook wel maar worden de kansen toch iets kleiner.

Inmiddels zijn m'n zeepieren bevroren, voor de vis maakt het denk ik niet uit, het zal hooguit iets langer duren voordat de smaaksappen in het zeewater van de pier vrijkomen. Maar goed dan moet er wel vis in de buurt zitten en dat is niet het geval. Om 13:00 uur is het weer afgelopen, terug in "de Viskeet" wordt de balans opgemaakt en de Ter Heijde vissers hebben nipt gewonnen van "de Zeenaald" en winnen de wisselbeker weer terug. Volgende keer is het weer in "de Dintelhaven" en vaak is de Zeenaald daar weer sterker. Zal het voordeel van het "eigen" terrein wel zijn.

De uitslag van Ter Heijde aan Zee:

Vak A: 1e Arnout Weber 4 vissen (88 cm), 2e Paul van Bohemen 3 vissen (62 cm), 3e Gerrit Vinke 1 vis (26 cm).
Vak B: 1e Roel Kranenburg 3 vissen (71 cm), 2e Bert Klein 2 vissen (48 cm), 3e Jan Dibbets\Johan Veenstra 1 vis (26cm). Mannen gefeliciteerd!

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2013.

M'n camera is door het zand naar de filistijnen, inmiddels weer een nieuwe besteld. (Als het me lukt plaats ik later nog een kopfoto die gemaakt is met m'n vga kamera in m'n telefoon).



Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. Goh jammer Willem.
    Maar jij bent de echte man, geschikt voor dit mannenweer. Ik heb na zaterdag als een dood vogeltje op de bank gezeten. Zoooo koud.

    groetjes Ed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ed,

      Koud was het zeker, maar met thermokleding wordt de kou aardig gedempt. Nu ik dik een jaar gestopt ben met roken heb ik ook geen last meer gehad dat ik "dizzy" werd van de kou waarschijnlijk heeft dat er ook iets mee te maken. Als het goed is komen nu de warmere tijden weer, al gaat het wel langzaam. Zie je de volgende wedstrijd weer en bedankt voor je berichtje.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. he willem, lekker visrijk weekend....NOT...hopelijk wordt het snel beter want zo is er niet veel aan toch ??

    Gr. Scharrejager

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Scharrejager,

    Mooi weer visser geworden :-).Natuurlijk vang ik liever en vis ik in m'n t-shirt. Maar ik probeer ook bij deze omstandigheden dingen te ontdekken waar ik m'n voordeel mee kan doen. Dacht dat het wel goed zou komen voor 13 april maar begin nu toch te twijfelen, de temperatuur gaat maar heel lanzaam omhoog.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja de buitentemperatuur gaat misschien enkele graden omhoog maar........de watertemperatuur gaat naar beneden. Op 22 maart bijna 6 graden( 5.7) en nu 26 maart nog maar 3.3 graden.
    Brrrrrrrrrr.
    We zullen geduld moeten hebben maar de vis zal veel later aan de kust arriveren als vorig jaar ben ik bang.

    vr. gr. Dirk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Dirk,

    Ja het ziet er niet al te florissant uit. Hoop in iedergeval dat de bot er zit bij de voorselectie op 13 april. Zoals het er nu uitziet gaat de temperatuur vanaf maandag weer stijgen. Bedankt voor je bericht.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen