maandag 18 maart 2013

vangstberichten: maandag 18 maart 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het restererende aas naar het strand van Ter Heijde waar 13 April de Nederlandse voorselectie wordt gevist voor het N.K. Veel verwacht ik er nog niet van want het water is nog erg koud, Maar goed ik heb nog aas over en proberen kan geen kwaad. Er staat een zzw wind van 3 bft draaiend naar zo en afnemend naar 2 bft, temperatuur 6 °C, daalend naar 2 °C, een druiligere regen en in het begin enigzins heiig. lw HvH 12:25 uur (-67 cm), hw 19:05 uur (+93 cm), (± 160 cm).

Om 15:15 uur start ik met de 5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen, haakje 10 ~ 8, gevuld met pieren\slikken dca lood 150 gram. Na 15 minuten komt de heavy feeder erbij, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijnen, etc etc. Als ik om 15:40 uur de 5 meter stok binnen draai hangt er een wijtingkje aan, dat valt niet tegen, vis !

Regelmatig zie ik 1 of 2 zeehonden voorbij zwemmen, maar gelukkig buiten werpbereik. Afentoe zie ik op de feeder wat lichte trillinkjes en wordt er een gedeelte van het aas afgegeten, maar meer gebeurt er ook niet. Ik probeer nog wat verschillende afstanden en verschillende lijnen. 18:05 uur zie ik wat lichte tikken op de feeder en warempel een dikke bot van een formaat die in een voorselectie niet zou misstaan. Haakje 10 is volledig opgeslokt dus knip ik de draad door en zet de vis terug.



18:26 uur nog een bot, dit keer op de 5 meter stok. En 18:42 uur zonder een tik op de feeder gezien te hebben een "jonkie" van 11 wedstrijd centimeters.



Om 19:15 uur ruim ik op. Het valt me niet tegen 4 vissen met deze watertemperatuur en de bot begint ook alweer te komen. Het gaat helemaal goed komen op 13 april, zeker als ze er nu al zitten.

Vis greetz,

Willem

13 opmerkingen:

  1. Zo Willem
    Weer een aardig visweekend achter de rug zo te zien !! Alleen de berichten
    over Ter Heijde voorlopig maar even in de ijskast stoppen ( ha , ha) Ze zitten allemaal te kijken wat jij loopt te ontdekken en dat houden we nu maar even voor ons zelf !! Tot vrijdag .

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja, ik heb er weer van genoten. Wees niet bang, onderlijnen en bepaalde tactieken worden niet genoemd. En de vissen zullen ze nog steeds zelf moeten vangen ;-). Net als vorig jaar gaat de gesloten periode 1 week voor de voorselectie in als we weer in training gaan met het team + eventueel 30 maart als jullie dat willen. (Die berichten plaats ik weer na de voor selectie) Dingen waarvan ik denk dat die in ons voordeel zullen zijn plaats ik uiteraard niet. Tot vrijdag.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hallo Willem

    Je vangstberichten worden behoorlijk doorgelinkt naar de website

    http://www.hengelsportnieuws.nl

    Bekend ? Of betalen ze je er dik voor ?

    Betere vangsten trouwens dan afgelopen zaterdag tijdens de PKC.

    Vang ze.



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Bedankt voor je oplettendheid, jou ontgaat ook niets ;-). Ze hebben het netjes gevraagd en ik heb toegestemd. Zo zijn er misschien wat meer mensen die de berichten lezen, daar doe ik het voor. Ja, het viel mij ook mee.
      Eensgelijks en tot zaterdag met de 3e comp. van de eurovissers.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Wim laat grapjas Jan maar praten het is hartstikke leuk wat je steeds bericht zaterdag is er een NFB wedstrijd bij de Hoekse Watersport Vereniging natuurlijk weer wat nachtvorst maar ik hoop dat het t gemiddelde is .......... 4 vissen de man

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Hans
    Heb je helaas niet gesproken afgelopen zaterdag . Ga je nog meedoen aan de voorselectie ?
    Willem kom je zaterdag weer tegen die vist wat meer als de rest van het korps ( ha Ha)
    Zondag vissen wij en Willem uiteraard ook een tweekamp tegen de Zeenaald op ..........
    Ter Heijde .

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Hans,

    Natuurlijk heeft Jan wel een punt, je gaat niet tot in detail je wedstrijdgeheimen prijs geven, zeker niet voor de voorselectie. Maar als de tijd nog niet daar is moet een verslag van Ter Heijde nog wel kunnen denk ik. Denk zelf dat het minder wordt dan 4 vissen want dit was met 2 hengels. Maar ik ben er ook weer, jammer van het weer, zoals het er nu uitziet, windkracht 6 a 7 bft oost, middagtemperaturen van 0°C ~ 2°C, zal extra koud aanvoelen door de oosten wind, dat wordt survivallen. Tot Zaterdag en bedankt voor je compliment.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Willem,

    Trek je niks aan van Jan hoor. De vangstberichten gewoon blijven plaatsen. En info over onderlijnen, aas e.d. kun je ook gewoon ff naar je toekomstige korpsgenoten van Rancar mailen, toch!? Ben je er vanavond nog bij op Vlugtenburg?

    Gr. Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Rancar ?? Nooit van gehoord !! Die kunnen Willem echt niet betalen hoor Ruud .
    Zondag weer een sessie op Ter Heijde strand .

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Willem en jan vissen op terhijde met een tweetal lange waperlijnen (+-70cm) haak maat: 4 en +-7 cm daar boven wat loodhagel om het aas mooi op de bodem aan te bieden. Dit doet hij zo ver mogelijk uit de kant omdat de vis, als die er al is nog in iets wat dieper water zit als waar je hem over b.v. een week of 4 aantreft.
    Als aas gebruiken willem en jan gezoute pieren, verse pieren, zagers en pijlinktvis met soms stiekem een stukje krab daar in.


    Groetjes Youssuf Bazoury van Rancar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha dat is nie zo slim yousef, om al wilmpie zn geheimen te poste. Maar goed nu weet ik het ook.

      Rooie Peter van hengelsport vereniging
      DE GLADDE TONG.

      Verwijderen
  9. Idd en de jongens van de krolse Karper kijken ook mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die loodhagel op de haaklijn is een goede tip!

    Groetjes Harry (HSV de Tappenzuigers)

    BeantwoordenVerwijderen