maandag 25 juni 2012

vangstberichten: zondag 24 juni 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag het overgebleven en gekregen aas maar eens opmaken op het strand van Kijkduin. Er staat een harde zw wind  van 6 bft met stoten naar 7 bft , stuifzand en een paar regen spatjes. Rond 20:00 uur daalend naar 4 bft richting west. Temperatuur 15 °C, lw Sch 14:45 uur, hw 19:16 uur. De zee is een en al branding, ideaal voor zeebaars dacht ik zo.

Om 16:15 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijn, haakje ls5013f\6, gevuld met een zager, wat slikken of 2 piertjes, geankerd lood 170 gram.  Er gebeurd niet veel, ik zet m'n tweede hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc, etc. Regelmatig komen er mensen langs om te vragen wat je hier zoal vangt en waar ik op vis , het verbaasd de meeste dat er zo dicht langs de kant vis gevangen kan worden. De tijd gaat voorbij maar het is niet veel, het enige wat ik vang is een surfster die door m'n lijnen gaat. Zou je d'r mee mogen nemen, als bijvangst ;-). Na een sorry meneer heb ik er maar weer teruggezet.

Ik blijf het proberen en om 18:46 uur hangt er dan toch een klein zeebaarsje aan de haak. 19:59 uur volgt de tweede.



20:12 uur komt er een friese familie een praatje maken, ze vinden het leuk om te zien hoe ik er net een bot uit trek. 20:45 uur volgt er nog een klein botje.



Regelmatig zit er wat vuil op de lijn, klapwier en groen bij afgaand, wat er makelijk af te halen is en bij opkomend wat alg spul wat je van je lijn moet verwijderen met je nagels. 21:15 uur ruim ik op, met deze wind had ik iets meer baars verwacht. 4 visjes in 5 uur tijd is nog niet echt veel, maar nog altijd beter dan niets.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Ja zulke kun je beter maar terugzetten Willem; die kosten alleen maar geld.....haha
    leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Leo,

    Ja, misschien had ik er nog een visserinnetje van kunnen maken ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen