maandag 11 juni 2012

vangstberichten: zondag 10 juni 2012



Hallo vis vrienden,

De 6e competitiewedstrijd van Ter Heijde, ook dit keer weer op "de Zandmotor" staat vandaag op het programma. Er staat een wnw-wind van 3 bft, temperatuur 15 °C, hw Sch 08:09uur, lw 16:35 uur. Aangekomen in "de Viskeet" wordt er na betaling van 5 euri nummertje 23 getrokken voor me, een meetbeurt, voor Ed van Zanten en Jan Groenewegen haal ik ze ook gelijk op en ook die twee krijgen een meetbeurt. De volgende keer hoef ik niet meer in de rij te staan ;-).

Door Leen worden we weer keurig met "de platte kar" weg gebracht en opgehaald. Leen weer bedankt! En het weer is echt schitterend, weinig wind en een lekker zonnetje, zalig om te vissen. Even voor 09:00 uur start ik met de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 met een pier\slik of een zager, italiaans lood 175 gram. Door zover mogelijk te werpen (in dieper water) en de hengel rechtop in de standaard te zetten blijft het lood liggen (doordat er minder lijn in het water ligt onder een haaksere hoek, drukt er minder stroming tegen aan) , terwijl m'n buuren met 190 gram geankerd vissen kan ik het op die manier af met 175 gram ongeankerd. Wat later vis ik dichterbij en schakel ik over op 170 gram geankerd.

Terwijl ik m'n wisselonderlijn aan het beaazen ben staat m'n hengeltop al flink te klapperen. Mooi zeebaars! De eerste draai even over 09:00 uur, een mooie van 49 wedstrijdcentimeters (was het gisteren maar zo gegaan).



09:36 uur nog een zeebaarsje een kleintje van 22 cm m'n buurman rechts draait er ook een zeebaarsje uit, en daarna val ik stil. Tijd om eens te gaan buurten bij m'n linker buurman, er zitten nog een aantal open plaatsen tussen, maar ik kom terecht bij Ed van Zanten die in een operbeste stemming is, vind je het gek? Er liggen 4 maatse zeebaarzen in z'n emmer en juist als ik eraan kom trekt ie nummer 5 eruit. Wat bot heeft ie al eerder laten meten. We hebben dezelfde onderlijnen en hetzelfde aas, waarschijnlijk heeft Ed net de mazzel dat er een groepje zeebaarzen op zijn stek aan het foerageren (naar voedsel zoeken) is.

12:08 uur volgt er nog een botje vlak vooraan.



Totaal 3 vissen 85 cm, nog niet echt veel op 4 uur vissen. Het is dat er een zeebaars van 49 cm bij zit, daar doe je het voor. Toch een leuke wedstrijd, relaxed gevist in heerlijk weer. Sommige hadden een goede vangst met meedere maatse zeebaarzen erbij en andere moesten het doen met 1 enkel klein botje op 4 uur tijd, een enkeling had niets. Tja, het kan verkeren. Totaal zijn er 26 baarzen gevangen met 19 man, waarbij de grootste 52 cm is.

Zodra ik de uitslag heb, plaats ik hem hier weer.Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2012.

De prijswinnaars gefeliciteerd!

Van Leon Oort, Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank. Een nachtje "Zandmotor" lijkt me wel wat, wie weet zit er ook tong!

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem
    Leon van Zenden heet Leon Oort !!
    Leuk verslag , Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jan,

      Ik begin oud te wordn ;-( Aangepast, bedankt!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen