maandag 11 juni 2012

vangstberichten: zondag 10 juni 2012_sessie_II



Hallo vis vrienden,

Met het overgebleven aas van vanochtend en het gekregen aas  is het de bedoeling om een nachtje "zandmotor" te doen, ik ben eigenlijk wel benieuwd of er daar ook goed tong te vangen is. Er staat een ono-wind van 3 bft met stoten naar 4 bft, later op de avond draaiend naar pal oost, temperatuur 14 °C, hw Sch 20:43 uur, lw 04:46 uur op 11-06-2012, met wat later een druiligere regen. 20:45 uur gaat de 1e hengel erin de 5 meter stok met de gebruikelijke uitrusting een kwartier later de 4,5 meter stok ook de gebruikelijke uitrusting, geankerd lood 170 gram, net iets te licht, de stroming is behoorlijk, want het loopt langzaam weg.

Als ik net een kwartier bezig ben komt er lanzaam een boot aangevaren die een net aan het uitzetten is, wel buiten werp afstand, maar ik zit me toch af te vragen in hoeverre het m'n kantvangsten beinvloed, een botje zal er wel te vangen zijn lijkt me, maar zeebaars? 100 % tegen houden doet zo'n net niet lijkt me, er zullen er altijd wel een paar langs gaan vermoed ik. Maar helemaal lekker zit het me niet en na 2 uur nog geen tikje gezien te hebben besluit ik te verhuizen naar de wedstrijdstek van vanochtend.

Daar aangekomen zitten er 2 jonge vissers die een mooie bot en 2 net ondermaatse zeebaarsjes hebben gevangen bij hoog water. Dat geeft hoop, en even verderop stal ik m'n spullen weer. Maar ook hier is het niets, alleen vuil wat er vanzelf al vanaf gaat als bij het binnen draaien tegen het topoog aangestoten wordt en wat grof zeewier wat er makkelijk af te halen valt. Inmiddels is de wind gedraaid naar pal oost en liggen er kwallen op het strand.

Er valt een druiligere regen en er is geen stootje te bekennen, ik schuif nog wat plekken op, dat wil weleens werken, want de ene stek is de andere niet tenslotte. Maar helemaal niets. Na 4,5 uur geen stootje gezien te hebben geef ik "de pijp aan Maarten". Dit gaat hem niet worden en teleurgesteld sjok ik weer 45 minuten door de regen naar de parkeerplaats. "De zandmotor" geeft dus ook weleens geen vis, maar doet waarvoor die ontworpen is zand geven!

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Ha Willem,

    Ja ik denk dat de meeste vis er die dag wel is weggevist. Volgens mij was jij een pionier op de zandmotor en dankzij je weblog hebben meer vissers je stekkie ontdekt. Gelukkig is het meer niet door ons leeg te vissen! Alleen die vissers met netten en dan nog zo vlak bij de kant.. Volgens mij zijn het niet alleen de kantvissers die je weblog lezen.

    Abonnement van de sportclub al opgezegd?

    groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Valentijn,

    Ik vind het prima als er meer vissers op de zandmotor komen vissen, is wat gezelliger en het strand is breed genoeg. Maar voor de meeste is het toch te ver lopen denk ik. Het was me al bekend dat er netten werden neergezet daar maar nu zag ik het toevallig.Dat abbonnement heb ik niet nodig met zo'n wandeling elke week ;-). Zelf vermoed ik dat de draaiende wind naar pal oost, de oorzaak was van weinig vis onder de kant. Volgende keer bter.

    Vis greet,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen