zondag 3 juni 2012

vangstberichten: zaterdag 02 juni 2012



Hallo vis vrienden,

Aangezien ik nog aas over heb ga ik weer naar "de Zandmotor" als ik aankom ligt een groot deel van het strand bezaaid met rozen. Een laatste groet van een begrafenis op zee? Of neergelegd voor een of andere ceremonie, ze liggen om de paar meter en aangespoeld vanaf zee zou je toch verwachten dat door de stroming er meer op een groepje zouden liggen. Maar goed, er staat een no-wind draaiend naar ono van 4 bft, temperatuur 13 °C, lw Sch 22:20 uur, hw 02:25 uur op 03-06-2012.

20:25 uur gaat de eerst hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn de gebruikelijke wapperlijn, 175 gram wat later geankerd lood 150 gram. Het duurt niet lang of ik zie al wat tikjes op de top, mooi een goed begin, 20:29 uur een bot die 2 haken geslikt heeft. Hierna nog een aanbeet maar niets eraan. Rond 21:00 uur gaat de tweede hengel erbij hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag , dito wapperlijn, dito lood. Maar bij het inwerpen gebeurd er iets vreemds, de lijn breekt spontaan en ik ben een groot stuk van m'n lijn kwijt, plus lood en onderlijn. Een nieuwe voorslag heb ik niet bij me, dus zet ik er een spoeltje met 10\100 mm berkley gevlochten op (zonder voorslag). 21:24 uur een botje.



22:04 uur een bot, en een aantal worpen later haal ik m'n oude lijn weer binnen, dat er weinig vis zit blijkt wel uit het feit dat het aas nog aan de haken zit van de afgeworpen onderlijn, terwijl het er om en nabij een uur ingelegen heeft. 22:55 uur toch zeebaars, ik had het niet meer verwacht een mooie van 41 cm.



23:02 uur wat tikken op de lijn en er komt nog een zeebaars het strand op, 23:23 uur een bot.



23:31 uur weer wat tikken en zeebaars nummer drie komt eraan zo'n 32 cm. 23:40 uur weer een paar rammels op de top en de 4e zeebaars (39 cm)  samen met een botje komt eraan.



Hierna krijg ik binnen 5 minuten weer een duidelijke zeebaars aanbeet, waarschijnlijk licht gehaakt want in het begin van het binnen draaien schiet ie er al vanaf. 23:57 uur de 5e zeebaars, weer een maatse. En om 01:05 uur nog een botje.



En hierna is het niets meer, om 01:15 uur ruim ik op en vertrek naar huis. Totaal vang ik deze sessie 11 vissen 6 botten\botjes en 5 zeebaarzen\zeebaarsjes.

Vis greetz,

Willem

14 opmerkingen:

  1. Nog een betere sore dan de vorige sessie
    Zal wellicht door de lokrozen komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Herman#1306,

      Bedankt!ja, je moet wat doen om die vissen te lokken ;-))).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem
    Weer lekker bezig geweest , ik zag dat de nacht van s'Gravenzande een drama was
    veel vuil en lekker dicht op elkaar . Uitslag en verslag staat al op hun site .
    Wat betreft die rozen hebben ze denk ik neer gelegd om het een beetje gezellig voor je te maken !!! Je hoort zo snel mogelijk of je er een zaterdag bij bent , ga er maar van uit van wel .

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jan,

    Ach, ze hebben weer lekker gevist, de aantallen vond ik over het algemeen wel tegenvallen. Ok jan, ik wacht het af.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Willem en medevissers,

    Hier een berichtje uit zeeland,

    Aanstaande zaterdag is het weer zo ver. De 2e Penn korps wedstrijd. Zijn jullie er klaar voor. Nou als ik jou berichten lees zit er aan jullie stranden behoorlijk vis. Hopelijk wil de vis ook zo bijten aan de Zeeuwse kust. Wij (DAM Team) zijn 2e pinksterren wezen "proefvissen"aan de Baaiweg. Nou ja proefvissen ... We stonden met z'n zessen in onze waadpakken tussen de badgasten. Tja met 25 graden is het geen pretje om in je waadpak te bivakkeren. Het lijkt erop dat het volgende week zaterdag geen bikini weer wordt. Best wel jammer want we hebben een stukje naaktstrand aan Domburg :). Op de site van korps vissen staat het parcours al afgebeeld. Vak A: is het moeilijkste vak. Hier ligt een zandbank op 100 meter.
    Maar gelukkig het blijft vissen. Ik denk wel dat er meer vis gevangen gat worden dan de 1e penn wedstrijd, ook staat hier weinig stroming...
    We hadden een paar botten en een paar zeebaarzen gevangen.
    Dit bied perspectief voor de aankomende wedstrijd.

    Vindt dit een erge leuke site, ga zo door ...

    toffe verhalen schrijf je !!

    tot volgende week zaterdag.

    Groeten,

    Marco

    Dam/BD store Zeevisteam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marco,

    Zat toevallig net te kijken, heb geen idee, zelf nog nooit gevist daar. Nee, jammergenoeg geen bikini weer, zoals het er nu voorstaat windkracht 5 a 6, maar goed het kan nog veranderen. Ik hoop het, wij het Westland team staan op een gedeelde laatste plaats, dus dat moet stukken beter kunnen. Zelf sta ik reserve maar als het meezit kan ik aan de bak. Bedankt voor het compliment! en natuurlijk ga ik door, of ik nu iets vang of niet. Waarschijnlijk tot zaterdag.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ..weet je nu al van wie al die Botten waren..? :)

    Mooie sessies weer Willem op een stek met veel variatie.

    Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Leo,

    Al die botten? Bedankt, ja het is een flink stuk lopen maar wel de moeite waard vind ik.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha Willem,

    Vandaag ook voor het eerst op de zandmotor gevist.
    Een kanon van een Zeebaars gevangen (68 CM) Het leek wel alsof ik een zeehond op de kant aan het trekken was.
    Verder één botje gevangen.
    Vis jij altijd op het eind van de zandmotor?
    Ik viste namelijk in het midden maar daar vond ik het best ondiep.

    groet,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Valentijn,

      Mooie maat zeebaars. Meestal wel op het eind. Zondag nog een wedstrijd gevist daar, stond jij toevallig net rechts van ons bij de vlaggen.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  9. Ha Willem,

    Ja dat klopt! Leuk man! Ik was er net toen ik de platte kar aan zag komen rijden. Er kwam nog een man even met mij praten met een schoudertas. Nadat hij de baars had gezien zei hij dat er tijdens de wedstrijd wat kleinere baarsen waren gevangen. Hierna liep hij weer terug naar de twee vissers aan de rechterzijde.

    Ik ben ongeveer om 14:30 opgehouden. Het wou toch wat minder.
    Ik was trouwens nog vergeten te vertellen dat mijn eerste vis mijn haak krom had getrokken. Het was een behoorlijke jongen maar heb hem helaas niet gezien. Mooie plek trouwens! Het is even lopen maar als je er dan bent..

    Er staat trouwens een bericht op Eurovissers dat iemand 25 baarsen heeft gevangen. Is dit toevallig ook op de zandmotor geweest of is dit een andere plek? Ja ja ik ben aan het vissen naar een nog beter stekkie.

    Ik ga zo je nieuwe berichten even lezen..

    de groeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Valentijn,

    Dan ben je vrij lang en heb je een hengel met een gedeeltelijk witte top. M'n record staat al 3 jaar op 67 cm, ik hoop dit eigenlijk dit jaar te verbeteren. Waarschijnlijk op de maasvlakte over de zandmotor heb ik zulke aantallen nog niet gehoord, maar wie weet. Prima!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt als je 182 lang vindt..
      Ik had een blauw witte hoody aan i.c.m. een korte broek en laarzen. Mijn hengels hebben inderdaad een witte top! Ik ben later op de dag ongeveer 50 a 75 meter verkast richting de vlaggen.

      groet,

      Verwijderen
  11. Hoi Valentijn,

    Dan was het waarschijnlijk degene die een praatje met je kwam maken maar heb ik je hengels wel gezien.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen