zondag 17 juni 2012

vangstberichten: zaterdag 16 juni 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag staat de goede doelen wedstrijd op het programma, georganiseerd door "de Zeenaald", ditmaal voor kinderboerderij Agathahoeve  waar kinderen met een verstandelijke beperking werken. Aangekomen in "de Nieuwe Pionier" is het weer gezellig druk. Jan Groenewegen heeft m'n kaart al nummer 94 ergens in het begin van het smalle stuk. Tom van de Pol is er ook en zoekt nog een koppel maatje, kaart weer ingeleverd en ik krijg steknummer 8 om de bocht in het wat breedere gedeelte, hier heb ik nog niet eerder gestaan.

Rond 10:00 uur mogen we beginnen, ik start met de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met 3 maden per haak, piertje \ slikje, slikje, of een zagertje. Vlak onder de kant 2 kleine tikjes maar het zet niet door, bij het ophalen niets eraan. En het eerste uur komt er weinig vis naar boven een enkel botje of grondeltje. Iets verderweg dan maar, wat ander aas en wat ruimer aanazen.

Het heeft weinig effect bij mij. Danny Goossen (Nederlandse kampioen kustvissen 2011) is er ook en staat 2 plaatsen links van me, hij gaat voor de grotere botten, ruim aanazen op haakje 4 en het lukt hem nog ook. Aardige gast trouwens, geen kapsones en niet te beroerd om wat tips te geven.



Met de feeder lukt het me niet en ik schakel over op de 4,5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag. 12:20 uur eindelijk een botje voor mij. Hierna krijg ik nog een zware draai en hoop op een mooie bot, jammergenoeg is het een wolhandkrab, die halverwege de helling (inmiddels sta ik weer boven te vissen omdat het water opgekomen is) tussen het onkruid vast komt te zitten en van de haak schiet, of er nog een visje onder heeft gezeten weet ik niet want het beest was nergens meer te vinden.
12:44 uur een telgrondel (is boven de 10 cm). 13:55 uur nog een grondeltje, maar onder de 10 cm, dus daar scoor ik niet mee.



Om 14:00 uur is het weer afgelopen en met 2 (tel)vissen totaal 26 cm (bij "de Zeenaald" worden de vissen naar beneden afgerond) te weinig om in de prijzen te vallen. Tom heeft het beter gedaan met 15 telvissen een mooie 5e plaats. Gefeliciteerd Tom! Toch een leuke wedstrijd gevist en het vissen voor het goede doel heeft € 2600 opgebracht. Mooi toch!

Degene die in de prijzen gevallen zijn gefeliciteerd! Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weeronder. Van Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik het overgebleven aas mee (waarvoor nogmaals dank) en omdat ik toch in de buurt ben van strand Slufter\ 2e maasvlakte ga ik op weg naar de volgende sessie.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Beste Willem dank voor het compliment,veel succes met het vissen verder hou ogen en oren open daar leer je het meeste van.....
    Groet Danny Goossen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Danny,

    Bedankt voor de les!en voor je berichtje. Ga ik doen, maar zoveel vissers zoveel meningen heb ik gemerkt. Tot ziens op het NK.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen