zaterdag 16 april 2011

vangstberichten: zaterdag 16 april 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik maar eens een poging wagen bij de sluisen van Ijmuiden, n’s kijken of daar al wat zeebaars zit. Er staat een w-wind van 3 bft, temperatuur 12 °C, afentoe wat spatjes regen, hw Ijmuiden 15:09 uur, lw 23:25 uur. Als aas heb ik zagers, zeepieren en dures ook wel koreaantjes genoemd in de vissersmond. 3 doosjes gekocht en in de koelkast bewaard bij een temperatuur van 8 °C, ze zouden zo’n 5 weken in leven moeten blijven maar bij mij hebben ze na 1 week al de geest gegeven.

Ik heb het idee dat je ze beter in een krantje kunt bewaren want in zo’n doosje kunnen ze hun vocht niet goed kwijt en gaan ze rotten en plakken aan elkaar. Goed, volgende keer in een krantje dus.



Om 16:15 uur gaat de eerste hengel erin de shimano 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn, onderlijn wapperlijtjes, haakje f314\6, gevuld met een zeepier of een zager, tommy lood 150 gram ongeankerd. Er gebeurd weinig, dus na een half uur zet ik m’n 2e hengel erbij de 4,5 meter Hiro, hoofdlijn gevlochtenlijn, onderlijn wapperlijntjes haakje f31\6, dito aas, dito lood.

Na dik een uur nog steeds geen stootje gezien te hebben denk ik, dit gaat um niet worden en ik besluit te verkassen naar het Noordzeekanaal. Als ik 1 hengel aan het opruimen ben zie ik toch een tik op de Hiro en jawel ik draai een grondeltje naar boven. Geen zwartbekgrondel want hij mist de zwarte stip op de bovenste vin dus een zwarte grondel aangezien op de buik wel een zuignap zit.



Toch besluit ik verder op te ruimen en vertrek naar het Noordzeekanaal.



Om 18:10 uur gaat de 1e hengel er weer in en een half uurtje later de 2e ditmaal de heavy feeder. Maar ook hier vallen de aanbeten tegen, wat kleine priegel stootjes gezien op beide hengels maar meer ook niet. Om 20:45 uur ruim ik op en ga naar huis. Volgende sessie het strand maar weer eens proberen.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten