maandag 25 april 2011

vangstberichten: maandag 25 april 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de jaarlijks terugkerende (op 2-e paasdag) "de Internationale" van de Edelkarper altijd een leuke wedstrijd om te vissen en de vakwinnaar verdient 450 euri. Inschrijfgeld 20 euri en dit jaar doen er zo'n 190 vissers mee.(een stuk minder dan vorig jaar, misschien omdat het inschrijfgeld verhoogd is met 5 euri of er zijn een flink aantal vissers met vakantie gegaan). In "de Couburg" krijg ik m'n wedstrijdkaart steknummer 132 langs het dorp en waar de dijk overgaat in duinen moet ik naar boven. Gelukkig makkelijk te vinden.

De avond van te voren heb ik eens kritisch gekeken naar de inhoud van m'n viskoffer en een groot gedeelte eruit gehaald, tevens neem ik dit keer maar 16 loodjes mee, van alles wat. En het loopt een stuk lichter moet ik zeggen.

Er staat een no-wind van zo'n 2 a 3 bft, temperatuur 20°C en om 11:00 uur gaat er een luid toeter signaal en kunnen we beginnen. Ik start weer met de heavy feeder, hoofdlijn 20\100 mm, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8 piertje\slikje of slikje\slikje (wisselonderlijn f314\10), tommy lood 150 gram ongeankerd. Al redelijk snel begint dat weg te lopen en ik verhoog naar 175 gram ongeankerd. M'n buuren vangen het eerste uur een klein botje en daar blijft het voorlopig bij, bij mij nog geen tikje te bespeuren. Ik probeer nog wat zagertjes en een stukje diepvries tap maar geen resultaat, even dichtbij geprobeerd en wat verder weg nog niks.

Ondertussen is het water flink terug gelopen en het aantal strandgasten toegenomen regelmatig komen ze pootje baaden en even zwemmen, niet alleen de duitsers maar ook de  hollanders, gewoon tegen m'n lijn aan, erg vervelend vissen zo, maar de zee is van iedereen dus je kan er weinig van zeggen. Inmiddels ben ik overgestapt op de 5 meterstok om wat verder te werpen in dieper water maar daar staat zo'n gigantische stroming dat 170 gram geankerd gewoon wegloopt.

M'n buurman rechts en zijn buurman zijn overgeschakeld op een licht hengeltje en beginnen onder de kant kleine botjes te vangen (dus ze zitten er wel) Ze hebben alle 2, korte witte afhoudertjes van een centimeter of 10 met een even lange sneu. Dus ik schakel ook weer over op de feeder, korte witte afhoudertjes heb ik niet dus ik probeer het met lange flexibele metalen afhoudertjes, haakje 10.

Met enige regelmaat scoren die gasten toch steeds een visje zo'n 10 a 20 meter uit de kant waar bij mij dan juist een aantal gasten een balletje in het water naar elkaar moeten gooien, gelukkig duurt het niet al te lang en gaan ze er weer uit. Ik wissel nu af met afhoudertjes en korte wapperlijntjes onder de kant maar het lukt me niet om te scoren. 5 minuten voor tijd zie ik dan toch wat tikjes op de feeder, zou het dan toch? Als ik binnedraai nadat de toeter is gegaan zit er jammer genoeg niets aan. Een dikke vette 0 is het resultaat en dat is enigzins teleurstellend.

Als ik de wedstrijd is analyseer, ik niets en m'n buurman 7 of 8 kleine botjes dan moet dat toch ergens aan liggen denk ik dan. Zelf vermoed ik dat de ultra korte witte afhouders met sneuen van 10 cm in deze stroming veel effectiever waren dan de lange flexibele metalen afhouders (Kan de vis het aas wel pakken?) Of zou het de witte kleur zijn van de afhouders? Er zijn vissers (veel zelfs) die geloven in gekleurde lijnen, afhouders kraaltjes e.d.

Ik weet het niet voor mij is dat nog een vraag, misschien is een bot wel kleurenblind. Eigenlijk zouden ze daar bij Sportvisserij Nederland via TNO eens een onderzoek naar moeten laten doen. Ik heb het gevoel dat mijn flexibele metalen onderlijn met deze stroming gewoon te flexibel was en de volgende keer zorg ik ervoor in iedergeval ook zo'n onderlijn bij me te hebben.

Dus niets gevangen, lekker in het zonnetje op het strand gezeten en genoten van het moois om me heen ;-) Wedstrijd ervaring opgedaan en weer wat tactieken erbij geleerd. 'T was weer een prachtig mooie dag! ;-)

Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weeronder.

De Individuele uitslag in word: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/uitslag-individueel-internationale-hsv-de-edelkarper-25-04-2011-2.doc

De Korpsen uitslag in word: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/uitslag-korpsen-internationale-hsv-de-edelkarper-25-04-2011-1.doc

Alle prijswinnaars weer van harte gefeliciteerd!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten