dinsdag 5 april 2011

vangstberichten: maandag 04 april 2011



Hallo vis vrienden,

Eigenlijk was ik van plan om vandaag uit te slapen, maar er moest een gehuurde trap worden terug gebracht dus na een kort nachtje opgestaan, hierna m'n vernieuwde rijbewijs opgehaald en ik dacht, ach ik ben toch wakker, ik heb nog wat stink pieren over en haal er een 50 stuks bij, meer dan genoeg om te gaan vissen op het Noordzeekanaal. (Anders keilt m'n vrouw ze toch weer uit de koelkast en heb ik er helemaal niets meer aan). Zo gedacht, zo gedaan.

Er staat een wzw wind van zo'n 4 bft met afentoe harde windvlagen, temperatuur 9 °C, met een lekker zonnetje. 14:35 uur gaat de heavy feeder erin, hoofdlijn nylonlijn 20\100 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8, stinkpiertje\nieuw piertje (omdat de nieuw pieren vrij vochtig zijn glijden ze makkelijk van de haak, daarom zet ik een stukje harde gezoute pier als laatste op de lijn zodat de haak vrij blijft om de vis te haken). 15:05 uur een mooie maatse wijting op de feeder, 15:58 uur een grondeltje.



Hierna komt er nog een visser (uit de Betuwe)naar me toe die ik al eens eerder ben tegengekomen hier en die vorig jaar hier een erg mooie tong eruit gesleept heeft. Hij heeft inmiddels ook een aantal mooie wijtingen gevangen. 16:22 uur de feeder is weer mooie aan het doorbuigen en vis nummer 3 komt eraan een wijting van 33 cm. 17:14 uur volgt 4 en 5, een lekkere zware draai op de feeder, een joekel van een wijting samen met een grondeltje.



De wijting is een nieuwe pr voor mij 39,7 cm!;-)



18:21 uur nog een wijting.



Van de visser uit de Betuwe krijg ik nog een restantje zagers, waarvoor nogmaals dank. En om 19:40 uur ruim ik op en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten