donderdag 5 maart 2009

vangstberichten: donderdag 05 maart 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met het evenement van  "De Eurovissers" schollentikken op de grevelingen met de  Ms. Hendrik 2. De bedoeling is om de grootste schol te vangen bij dit evenement, je plaatst je dan voor de titanentocht in december waar alle winnaars van een evenement samen gaan strijden. Ook is er weer een kanjerpot die je kan winnen voor de grootste ander soort vis. Weken had ik al uitgekeken naar dit evenement en eindelijk was het zo ver. (m'n ATV dag van maandag gelukkig kunnen wisselen met m'n collega van donderdag).

06:00 uur vertrokken van huis, de tomtom ingesteld op scharredijke, de naam rampweg wordt niet herkend door de tomtom en waypoints kent ie niet. Het zou in de buurt van Port Zeelande moeten zijn. Ruim op tijd rij ik daar voorbij en zou ik rechtsaf moeten naar restaurant Dolfijntje waar de boot zou moeten liggen, ik kan niks vinden en het wordt later en later. Ik vraag het aan een voorbijganger, maar ze verontschuldigd zich dat ze Duitse is. Ik rij heen en weer en stop bij een receptie waar ik een uitleg krijg zodat ik enigzins de goede kant op ga.

Langzamerhand loopt het zweet langs m'n rug, shitshitshit, ik ga het niet halen het is bijna 08:00 uur(de tijd dat de boot zal vertrekken) Het enige telefoonnummer dat ik heb is van de schipper, dus bel ik die maar.
Blijkt dat ze al vertrokken zijn (omdat ze dachten dat ze compleet waren).

Maar schipper Willem Buitendijk bied aan om terug te komen varen (de toffe peer) en legt me de weg uit. Uiteindelijk kan ik het vinden en na een aantal keren sorry sorry te hebben gestameld ( je voelt je dan echt "lullig" als ze voor jou terug moeten komen), sleep ik m'n spullen uit de auto naar de boot toe en kan het avontuur beginnen. Gelukkig hangt er een gemoedlijke gezellige sfeer aan boord en hoef ik mij niet langer "bezwaard" te voelen.

Na 10 minuten varen kunnen we de hengels uitgooien, er staat een n-wind van zo'n 3 bft die later iets aanwakkert, een tempertuur van ± 6 °C en een waterig zonnetje. Ik vis met een ugly stick boot hengel en een molen met gevlochten lijn, met daaraan een wapperlijntje 3x haakje 4 gevuld met zagers en 1 haak met pieren.

Het is de eerste periode niet wild met aanbeten maar er komt wat wijting (echt mooie groote wijting zit daar zeg) en schollen naar boven een enkel botje en een enkele steenbolk (wrakrat). Ik zie af entoe een tikje en dan houd het weer op (heel voorzichtig, alsof ze alleen snuffelen aan het aas)
We verkassen naar een ander plek en schuiven 4 plekken door, ik besluit om lichter te gaan vissen en zet m'n sensitive allround 240 van spro in met een "weegschaaltje" met 2 dwarrellijnen haakje 4 die ik de avond tevoren nog heb geknoopt. Ik zet er zager en een zoute pier op en vang eindelijk m'n eerste vis: een scharretje.



Om even over 14:30 uur is het raak! Ik vang m'n eerste schol van 36 cm op een zager en een gezouten pier. Om 15:30 uur volgt nog een 2-e schol van 33 cm. Iemand heeft nog wat "riekende mesheften " en vangt er de ene na de andere grote wijting mee, ook wordt ernog een joekel van een haring gevangen iets van 30 cm. Na afloop blijkt dat ik de grootste schol heb gevangen en dat maakt mij de "Titaan"van dit evenement. Ik mag mee in december om tegen de andere "titanen" te strijden. En hier is ie dan de winnende schol van 36 cm:



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten