zondag 7 april 2013

vangstberichten: zondag 07 april 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer eens vissen op "de Zandmotor", na de vangsten van gisteren bij Wijk aan Zee heb ik eigenlijk goede hoop dat er ook vanaf "de Zandmotor" een visje te vangen is. Bij het schelpenpad is het vanaf April verboden te parkeren dus ik zet m'n auto op de Michael Vrijenhoeklaan vandaar loop ik met lichte bepakking in 25 minuten naar "de Zandmotor". Als ik aankom staat er al een visser, het blijkt een slechte visserij te zijn vanaf 12:00 uur heeft hij nog niets gevangen. Er staat een nw-wind van 3 bft draaiend naar no, temperatuur 6 °C, hw Sch 13:54 uur (108 cm), lw 22:20 uur (-77cm), (± 185 cm).

Nu zegt dat niet alles want de ene stek is de andere niet, dus ik loop een stuk terug en om 15:45 uur gaat de 5 meter stok erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperonderlijnen haakje ls5013f\6 gevuld met een pier\slik, tommy lood 150 gram. Van Jan Groenewegen heb ik nog een ruime portie extra pieren meegekregen waarvoor nogmaals dank dus aas heb ik genoeg. Na een kwartier zet ik de 4,5 meter stok erbij hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, een portugese onderlijn, dito aas, etc etc.

Afentoe zie ik wat kleine trillingkjes op het topoog van aasetersen een enkele keer is er een haak leeg gegeten, jammer genoeg niet door vis. Na 2 uur nog niets gezien te hebben schuif ik 200 meter verder naar links. Maar ook daar is het niets. Om 19:00 uur ruim ik op en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Zaterdag had je een goede score individueel en met het korps op de PKC , maar dat is vissen, soms alles en soms niets.
    Zondag zelf aan het Callandkanaal gezeten en daar was het ook goed vertoeven in het zonnetje maar geen vis gevangen.Maar wel een verademing dat betere weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Herman,

    Je hebt helemaal gelijk. Toch had ik gehoopt wat bot daar te vangen, maar helaas, helemaal niets. Dus eigenlijk toch bot ;-). Bedankt voor jr bericht.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Willem,
    Alweer een jaar geleden dat ik jou zag aan het NZK.
    Vandaag gevist aan de Noordkant van het NZK.
    Niet bij de bankjes maar aan de andere kant van de torentjes.
    ( Fort Velsen, Beverwijk )
    Vangst : 2x Wijting 33 cm / 34 cm
    2x Wijting 27 cm
    1x Zeebaars ! 30 cm ( zwemt weer )
    Gevist van 10.00 uur tot 17.00 uur dus het was niet wild
    maar toch vis gevangen.
    Groeten uit de Betuwe ( Jan )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Jan,

    Ja ik ken je nog wel, je ving nog een keer een 40+ tong. In iedergeval nog een lekker maaltje maatse wijting gevangen. We komen elkaar wel weer tegen als de tong op het nzk er weer zit. Bedankt voor je bericht.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen