woensdag 17 april 2013

vangstberichten: dinsdag 16 april 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik samen met Paul van Bohemen de 3e Avicentra koppelcompetitie wedstrijd, dit keer ivm de harde wind wordt er uitgeweken naar de lokatie DSM aan de waterweg. Er staat een harde zw-wind van 5 bft met stoten naar 7 bft, temperatuur 9 °C, hw HvH 19:26 uur (+92 cm), lw 01:04 uur (-75 cm) op 17 april 2013, (± 167 cm). We staan dit keer op een kopstek nummer 12 en de plaatsen zijn lekker ruim uitgezet, m'n complimenten. Veel vertrouwen heb ik er nog niet in, maar wie weet.

Om 19:30 uur mogen we beginnen en ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wapperlijntjes haakje f314\8, gevuld met 1 of 2 pieren en een slik, tommy lood 175 gram. Eigenlijk meteen al zie ik kleine trillinkjes op het topoog van garnalen en krabbetje en bij het binnen draaien zijn de haken kaal. 20:20 uur zie ik eindelijk een paar mooie tikken, het gaat erg zwaar en ik te denken aan een mooie gul, maar helaas er komt een grote wolhandkrab naar boven en ik loop al te balen. Paul dacht nog iets gezien te hebben en inderdaad op de achterste haaklijn zit een bot. Mooi van de 0 af! En we zijn er blij mee ;-). 21:03 uur zie ik weer een paar tikken een doubletje dit keer.



Echt wild is het niet maar er komt vis naar boven. 21:38 uur weer een tikje en bot nummer 4 komt eraan.



Het begint harder te stromen  het tommy lood wordt geruild voor 175 gram geankerd, het water zakt maar tot het einde blijft het hierbij. Paul heeft nog hoop in de laatste draai (22:30 uur) op een visje maar het blijkt ook krab te zijn, ze worden al weer actiever die beesten 2x een haak eraf geknipt. Met 4 vissen zitten we waarschijnlijk in de middenmoot. Volgens de tamtam hebben koppel Ed Kroes \ Ed van der Vegt 12 vissen gevangen waaronder 11 scharren. Waren dat niet die gasten die de Nacht van 's Gravenzande ooit eens wonnen? (in de gaten houden, daar kun je wat van leren ;-).

Snel alles ingepakt en in de auto gegooid want morgen vroeg moet er weer gewerkt worden. Voor het eerst alle 50 pieren opgemaakt,  dus volgende keer wat meer aas meenemen.

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Overige wedstrijduitslagen 2013.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Willem
    Waterweg blijft een lastig water , op sommige plekken kom je er niet uit
    en op andere plekken kan je moeiteloos op alle afstanden vissen.
    De grootste botten hadden Ed en ik 20 meter uit de kant .
    Eerst zondag naar de Zandmotor met een tweekamp tegen de politie en
    dinsdagavond de laatste op het strand !! Ed en ik gaan voor de tweede plek omdat de eerste plaats al voor Ed Kroes en zijn maatjes is.
    Tot zondag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ik schat dat ik ze van een meter of 40 heb gehaald. Alleen te weinig ;-(. Jullie staan in iedergeval sterk, tot zondag!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Ed&Ed

    Hoi Willem,

    Om geen misverstanden te krijgen ,wij hebben de nacht van....nooit gewonnen laat staan meegedaan.En onze vangst dinsdag was; 14 vissen waarvan 13 scharren en 1 bot.
    Trouwens nog een compliment voor je site , leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ed&Ed,

      Ok, er stond me iets van bij maar heb me vergist dus. Toch weer sterk gevist met 14 vissen dus het zou zomaar gekund hebben. Bedankt voor het compliment! en tot de volgende wedstrijd.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen