zaterdag 13 april 2013

vangstberichten: dinsdag 09 april 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e avondwedstrijd van de Avicentra koppelcompetitie samen met vismaatje Paul van Bohemen. Er staat een no-wind van 2 a 3 bft, temperatuur 7 °C, hw HvH 15:05 uur (+126 cm), lw 22:55 uur (-52 cm), (± 178 cm). We worden weer door Leen met "de platte kar" weggebracht en vanavond mogen we het weer proberen op steknummer 4 recht tegenover de 2e opgang. Veel vertrouwen heb ik er niet in, de wind is nog noord oost en  het water te koud en afgelopen zondag was er weinig aktie te beleven op "de zandmotor". Maar..................


Elke dag is natuurlijk weer anders. Om 19:30 uur mogen we beginnen en de eerste draaien levert niet veel op zo te zien. Om 20:10 uur vangt Paul een mooie bot, en al gauw wordt er hier en daar toch een visje gevangen.



Hoe later het wordt hoe meer berichten over botten en zelfs de schar is weer terug gekeerd. Maar bij mij wil het maar niet lukken. Paul trekt er regelmatig een bot of een schar uit, terwijl ik naast hem sta en niets vang. Het hele scala aan onderlijnen gebruik ik van flexi-metalen afhouders, lange wappers, korte wappers en zelfs de portugese onderlijn komt tevoorschijn.

De een na laatste trek heeft Paul nog een doublet van schar en bot. 10 minuten voor het eind gooit ie nog een keer in en in de laatste draai om 22:30 uur trekt ie er nog een schar uit 7 vissen in 3 uur. In mijn laatste draai zit er dan toch nog een botje aan en wordt me de 0 bespaard. Met 8 vissen op de kaart hebben we het redelijk gedaan zo te horen. Al zijn er koppels met 14 stuks volgens de tamtam.



Zo zie je maar, dat er toch meer vis is gevangen als verwacht werd. En nu maar hopen dat het a.s. zaterdag wel wil lukken bij de voorselectie voor het N.K. op Ter Heijde. Van Frans Ras krijg ik nog een zak vol met aas mee, waarvoor nogmaals dank. Mooi om in te zetten bij het voorvissen voor de selectie N.K.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten