maandag 15 april 2013

vangstberichten: maandag 15 april 2013



Hallo vis vrienden,

Eigenlijk was ik na de voorselectie van plan om voorlopig niet meer te gaan vissen, na het voorvissen en de teleurstelling was ik het helemaal zat. Gelukkig van korte duur, want vandaag kreeg ik toch weer "de kriebels" om te gaan vissen. Omdat ik in het nieuwe gedeelte van de 2e maasvlakte nog niet ben geweest besluit ik het daar maar eens te proberen. Slikken heb ik nog en bij Avicentra in Monster haal ik nog even 50 piertjes. De nieuwe papegaaienbek was aardig bezet met vissers, wat is dat klein geworden daar, dus ik rij terug tot de laatste parkeerplaats van het strand 2e maasvlakte en loop rechts naar de blokkendam (ik schat een 1,5 kilometer). Misschien dat ik wat vis kan scoren tegen de blokken, dat is tenslotte een plek waar het voedsel zit.

Er staat een wzw-wind van 3 bft met stoten naar 4 bft, temperatuur 10 °C, een zonnetje, lw HvH 14:30 uur (-65 cm), hw 18:55 uur (+99 cm), (± 164 cm). Rond 14:00 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag (gevlochten om de eventuele aanbeten te kunnen zien en wat makelijker los te komen bij vastzitten.) Wapperlijntje, haakje ls5013f\6 gevould met een pier\slik, tommy lood 160 gram. Na 15 minuten volgt de 4,5 meter stok hoofdlijn nylon 20,5\100 mm met een nylon tapse voorslag, flexi-metalen afhouders, haakje f314\10, dito lood etc etc.

Het is stil op het strand geen mens te bekennen. Ik besluit de binnen kant van de blokkendam eens te bekijken, het is allemaal kleiner dan ik dacht. Aan binnenkant een plas water die aardig geslonken is zo te zien, kan me nauwelijks voorstellen dat daar vis in zit. Of is er nog een blokkendam, misschien is dit een stuk van het oude gedeelte ? Als ik terug ben bij m'n hengels draai ik binnen, niets, het aas zit er gewoon nog aan. Na zo een dik uur gevist te hebben krijg ik dorst, normaal gesproken heb ik altijd een tas met eten en drinken in m'n viskoffer. Helaas na het schoonmaken heb ik die niet terug gezet. Balen!

Omdat het toch niet veel is besluit ik op te ruimen en naar slag Maasmond te rijden, daar staat een patat tent en die zal ook wel drinken verkopen. Jammergenoeg is deze dicht, dan maar terug naar Oost-voorne, gelukkig kan ik daar 3 flessen drinken scoren, glok, glok, glok, ehhh daar knapt een mens van op. Ik rij een stuk rond en besluit eens te kijken bij de Amazonehaven, daar blijkt het één grote bouwput te zijn, alles afgesloten met hekken en werkers zijn bezig zijn met een weg aan te leggen. Dat gaat hem ook niet worden.

De Yangtzehaven lijkt me wel wat, alleen kan ik die niet vinden in een wirwar van wegen waar je wel of niet in mag rijden. Dan maar slag maasmond eens kijken hoe het daar is.



Rond 17:00 uur gaat de eerste hengel erin en een kwartier later de tweede. Hier lichte trillinkjes op de toppen. Vreeterij dus, jammergenoeg niet van vis. Bijna elke draai heb ik kale haken van krabben en garnaaltjes. 17:59 uur denk ik een vis binnen te draaien maar het is en wolhandkrab. Om 19:30 uur ruim ik op en draai ik nog een krab binnen, dit keer van een ander soort.



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten