maandag 22 april 2013

vangstberichten: maandag 22 april 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het resterende aas naar het Noordzeekanaal. Jammergenoeg zijn de pieren ondanks het overpakken in een droge krant snot geworden, een enkel piertje is nog te gebruiken, de slikken en zagers zijn nog prima, dus er kan gevist worden! Er staat een zw-wind van 4 bft met stoten naar 5 bft, temperatuur 9  °C, droog.


Als ik aankom lopen zie ik vinnen en vissenstaarten boven water van harders, net alsof ze wat zonlicht op hun lijf willen voelen. Een geinig gezicht.



Om 15:25 uur gaat de eerste hengel erin, de 4,5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn, wapperlijntjes haakje f314\8, gevuld met een stukje pier\slik of zager, tommy lood 150 gram. Als ik wil beginnen komt er een visser van links op me afgelopen, hij houd er mee op en ik krijg z'n resterende zagers, waarvoor nogmaals dank. Hij zit vanaf vanochtend en heeft 3 wijtingen en een grote bot gevangen.

20 minuten later volgt de heavy feeder, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc, etc. Om 15:54 uur zie ik wat tikken op de 4,5 meter stok en ik draai een 5-dradige meun binnen. 16:18 uur zijn de tikken wat heftiger en heb ik een zware draai, jammer genoeg tik ik even tegen iets en er komt een grote bot naar boven, de bovenste haaklijn is volledig verdwenen.



16:37 uur wat tikjes op de heavy feeder, na flink door draaien komen er 2 maatse wijtingen naar boven, zo zie je ze graag.



16:58 uur weer een bot op de 4,5 meter stok. 17:30 uur een doublet van wijting en wijtingkje op de heavy feeder



17:56 uur nog een wijtinkje, helaas bij het terug zetten blijft ie te lang boven een aantal meeuwen en een kraai vechten erom, uiteindelijk pakt een meeuw hem en vliegt ermee vandoor. 18:02 uur volgt er nog een bot.



Om 18:45 uur ruim ik op en vertrek naar huis.

Vis greetz,

Willem

11 opmerkingen:

  1. Altijd weer leuk om je vangstberichten te lezen,
    ik reageer niet zo vaak maar kom regelmatig je blog bezoeken!

    Groeten, Corné

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Corné,

    Bedankt voor het compliment! Prima.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. sluit ik me helemaal bij aan. lees het ook graag.

    groet Lexie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Willem,
    Leuk vangstbericht. Trouwens ook nog een mooie vangst terwijl het op veel andere plaatsen momenteel erg mager is. Ik ben eigenlijk van plan om het komende lange weekend ook eens naar het Noordzeekanaal te gaan. Ik ben daar nog nooit geweest. Ik zit meestal in Zeeland of in de Europoort. Ik kom nl vanaf Tilburg. Zou je mij misschien een tip kunnen geven om de eerste keer het Noordzeekanaal eens te proberen. En dan met de bedoeling op de wijting of gulletjes. Ik kan me voorstellen dat je dat hier liever niet publiek doet maar je mag me er anders ook over mailen. winco@home.nl
    Nog veel succes met je hele mooie site. Ik bezoek hem regelmatig graag.
    Groetjes Frank (Pinochat42)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Frank (Pinochat42),

      Dank je! Als de wind zuid of zuidwest staat ga ik meestal naar Oud velsen bij noord naar de overkant bij de bankjes. Ook kun je het bij het pondje proberen wel je hengels laag houden ivm boten. Voor de wijting gewoon zover mogelijk werpen. Gulletjes vang je daar weinig een enkele keer 1. Succes en bedankt voor je compliment.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
    2. Dank je voor de snelle reactie Willem.

      Groetjes en vis ze, Frank

      Verwijderen
    3. Willem,
      Toch nog een vraagje. Welk getij is het beste voor het Noordzeekanaal? Of maakt het daar niet zoveel uit?

      Groetjes, Frank

      Verwijderen
  5. Ha Frank,

    Het is achter de sluizen dus je hebt daar geen getij ;-).Maar daar ben ik ook weleens ingetrapt. Succes en vang ze. Zorg wel dat je je vispas + boekjes bij je hebt er wordt daar veel gecontroleerd.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Willem,
      Jeetje wat een stomme zet van mij. Komt dat ik normaal altijd rechtstreeks aan het zout sta. Ik moet er zelf om lachen. Dat houdt dan waarschijnlijk ook in dat je daar relatief licht kunt vissen? Ik moet even kijken hoe ik het maandag doe. Nu word er weer wind uit de westhoek voorspeld. Het veranderd steeds met de dag. Een heel fijn weekend en geniet van je hobby.

      Greetz, Fraank

      Verwijderen
  6. 'Zorg wel dat je je vispas + boekjes bij je hebt er wordt daar veel gecontroleerd.'

    En legitimatiebewijs niet vergeten!

    Greetz, André

    BeantwoordenVerwijderen