maandag 19 november 2012

vangstberichten: zaterdag 17 november 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik alweer de 11e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" dit keer op het strand van Vlugtenburg. Aangekomen in "de Oase" trek ik balletje 23 met 36 aanmeldingen zo'n beetje op het einde in het B-vak. Links van me Rob Slingerland, rechts van me John Beun, beide sterke vissers. Er staat een zzw-wind van 4 bft met stoten naar 5 bft, temperatuur 10 °C, hw HvH 16:51 uur (150 cm), lw 22:16 uur (-41 cm), (± 191 cm).

Om 18:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 afgewisseld met flexi metalen afhouders, tommy lood 180 gram. Al gauw blijkt het een taaie visserij te worden want er komt zo op het eerste gezicht alleen bij een enkeling iets naar boven. 19:30 uur zie ik wat tikken op de nylon en bij het binnen draaien komt er een schar het strand op, en hier ben ik blij mee, gelukkig van de 0 af.



20:51 uur valt m'n lijn slap even denk ik dat ik met m'n buurman in de klit zit, maar bij het binnen draaien blijkt het een doubletje van bot en botje te zijn.



21:41 uur nog een bot en met 4 vissen doe ik het goed, john rechts van me vangt ook z'n 4e. En met nog een kwartiertje te gaan gaat het spannend worden, want zo te zien leiden wij in het vak. 21:54 uur de 5e vis.



John heeft de laatste draai niets, dus die blijf ik voor, Rob heeft er 3 en red het ook niet. Alleen Bram Kalle, die op 4 vissen staat scoort er in de laatste draai 2 bij en gaat me voorbij. Een 2 (=2e plaats in het vak) in m'n vak denk ik.

Terug in "de Oase" gaat de prijs voor de grootste schar (35 cm) naar Arjan Geelhoed, de prijs voor de grootste bot (38 cm) naar Gilles Traas, de prijs voor de grootste zeebaars (41 cm) naar Arvy Schonherr.

Eerste is geworden Ton van de Pol  10 vissen (243 cm), 2e Arjan Geelhoed 9 vissen (232 cm) en 3e Bram Kalle 6 vissen (139 cm). Mannen gefeliciteerd!
Doordat er een aantal niet op zijn komen dagen ben ik ingedeeld in het C-vak, wat weer nadelig uitkomt omdat ik hier als 3e in het vak eindig, jammer maar wel zo eerlijk. 8e overall, een prima wedstrijd gevist!
Van Jacques van der Heijden krijg ik het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals hartelijk dank!

De uitslag: Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Volgend jaar in de A poule Willem , nu nog ff bij de eerste 5 van de topcompetitie en je kan in iedere team terecht ,het liefst natuurlijk bij ons heb begrepen dat er wat teams uit elkaar gevallen zijn dus ben benieuwd wat voor verrassingen er dit jaar uit de bus gaan komen !! Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jan,

    Nog 1 Eurovissers wedstrijd, waar nog alles in kan gebeuren. Bij de eerste 5 zie ik niet gebeuren, vaak is het de afstand daar, maar ik ga m'n best doen en grootte Keeten lijkt wat meer op Kijkduin naar mijn idee. M'n transfersom wordt dan wel hoger ;-))) Ja een van de moeilijkste zaken is het team bij elkaar houden heb ik al gezien, maar voor mij staat het plezier vooraan dus we gaan gewoon verder met het Zeevisteam Westland, alleen nog 2 vissers erbij dat zal al moeilijk genoeg zijn denk ik.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen