zaterdag 13 februari 2010

vangstberichten: zaterdag 13 februari 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee aan het evenement gullen trekken van " de Eurovissers" degene die de grootste maatse gul eruit trekt wint een ticket voor "de Titanenstrijd" (Alle winnaars van een evenement strijden nog 1 keer tegen elkaar op de Grevenlingen, degene die dan wint krijgt de wisselbeker.) Wie de grootste andere vis eruit trekt wint "de kanjerpot" inleg 1 euri (niet verplicht).
We verzamelen om 09:45 uur bij "de Veerheuvel", hier onmoet ik nog Eric (de enige echte "tongenklapper"(rechts op de foto) samen met z'n maatje John of Martin (sorry ben je naam ff kwijt) Eric is al wat langer lid van "de Eurovissers" maar dit jaar ook begonnen met wedstrijdvissen, dus Eric we zullen elkaar nog vaker tegenkomen. Leuk jullie te onmoeten.



Als iedereen er is vertrekken we richting "de Rozenburgse landtong". Er staat een n-wind van 3 bft, temperatuur 0 °C. lw HvH 10:56 uur hw 14:55 uur. Als aas heb ik 100 zeepieren en diepvriesmesheften. Om 10:30 uur gaan er zo'n 30 (schat ik) lijnen de waterweg in. Ik begin met afhoudertjes met piertjes in een poging de 1e vis te vangen want ook hierop staat een prijs. Maar helaas die gaat m'n neus voorbij, iemand anders trekt er een klein gulletje uit.Tussendoor zijn er nog 2 toeterprijzen voordegene die de 1e vis aanbied nadat de toeter is gegaan.

In het begin van de middag worden we nog getrakteerd op een broodje halve warme rookworst en degenen die nog trek hebben krijgen een 2e (ikke dus ;-) Er gebeurdt bitter weinig, tot 13:00 uur krijg ik 4 keer een aanbeet, maar niets eraan. Om 13:07 uur draai ik wat naar boven, het gaat behoorlijk zwaar, maar jammergenoeg is het krab en als die z'n poten in het water spreid is de weerstand bij binnen draaien groot.

Tussendoor komt Roland nog even op bezoek (een vaste bezoeker van m'n site) en we zitten gezellig te kletsen over het vissen. Ook Roland wil graag lid worden van "de Eurovissers" (wat zullen er een hoop vissers op 1 november 00:00 uur achter hun pc zitten ;-)
Om 13:21 uur vang ik daadwerkelijk een vis, het is de "goeie" soort maar jammer genoeg niet maats (dus geen teller) Ik gooi hem gelijk terug (maar was er nu al een vis aangeboden na die toeter? ;-(



Hier en daar komt er wat vis naar boven waaronder een botje, meuntje en wijting. Maar klein en erg weinig, zeker bij hoogwater zou je wat meer verwachten. Om 15:00 uur gaat de toeter en is het afgelopen, ik ruim rustig op en rij weer terug naar "de Veerheuvel", daar aangekomen is er niemand. Shit, zou de prijsuitrijking in "de Pub" zijn dan? (volgende keer beter lezen willem!(gaatvissen) Ik besluit het er niet op te wagen (tegen de tijd dat ik daar ben is het toch al afgelopen) en rij naar huis. Al met al een relaxed dagje visje met "de Evenementencommissie", goed georganiseerd, lekker gegeten en  gezellig.
M'n complimenten!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten