maandag 8 februari 2010

Ingezonden vangstbericht van: Kiske uut Flupland

Eens een keer naar de Maasvlakte geweest....is weer eens wat anders dan het Zeeuwse he!!!!!

Hallo Visliefhebbers

Het begon weer erg te kriebelen de laatste weken,maar als ik zo de vangstberichten eens las dan was het eigenlijk niet veel te noemen met de vangsten. Toch zaterdagmorgen maar even mijn vismaats gebeld.......ofdat ze mee wilden naar de Maasvlakte..........en wel het Callandkanaal. Ton gaf direct al aan dat het goed was.....we vertrekken on 9.15 uur vanuit sint-Philipsland.....Prima....was het antwoord. Daarna Hans gebeld.............en die gaf direct een NEE..........na nog geen 3 minuten ging de telefoon met.........:Ik ga mee!.............het was vandaag koopzondag in Bergen op zoom en daar wilde de vrouw heen..........maar dat kon een andere keer vond Hansje....hahaha.

We kwamen aan en er stond tussen de windmolens al een visclub met zo'n 70 tot 100 man op ons plekje. Om 10.15 uur gingen de Spro S/10 S12 en Shimano stokken de lucht in om richting het zoute water van het Callandkanaal te rammelen,we stonden net voorbij de kering bij het gele waterleiding-zinker bord.Er stond al een Belg vanaf 4 uur vanacht te vissen en die had 10 wijtingen (kleintjes) Bij de eerste draai direct al een mooie schar van 31,maar ik moest hem eerst door een rand trekken voordat hij echt mee wilde komen.

Dat begon goed dachten we,maar we hadden veel last van de rand met de verre worpen.Ook de hoge kant die ervoor zorgt dat je niet aan het water kan vissen stoorde ons erg,veel te steil.....stel je voor als je er een gul van 65 cm aan hebt hangen! Ook mijn maten hadden in totaal maar 10 wijtingjes onder de maat.Na 4 uurtjes vissen hadden we het er wel gezien,en zijn we nog even naar het einde van de landtong gereden. Daar zaten ook vissers in de Waterweg te vissen,maar daar was het ook niet veel zeiden ze.Om 16.00 uur weer thuis,onder de warme douche na een toch wel weer gezellig dagje aan het water met Ton en  Hans!

Groejes.....en draai ze eruit!!!!! Kiske uut Flupland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten