maandag 17 november 2008

vangstberichten: zaterdag 15 november 2008



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer eens vissen in de amezonehaven, er staat een zw-wind van 3 a 4 bft., en een temperatuur van 9 °C , met af en toe een spetje regen. Als ik aankom om 19:00 uur zie ik een hoop lichten op het strandje en besluit om maar eens vanaf het hogere gedeelte te gaan vissen. Ik heb nog een paar pieren, maar het merendeel zagers en slikzagers over van de vorige sessie. Als ik inwerp is het gelijk raak kleine tikjes op de hengel top, ik vis weer met nylon, en kan goed merken dat ik hiermee verder werp dan met gevlochten lijn. Als ik binnen haal vang ik een paar steenbolken.



Gevolgd door een ondermaats wijtingkje. Wat voor aas ik er ook aan doe, ze blijven bijten, maar allemaal klein. Ik blijf vissen met 1 hengel.



Omdat ik hoog sta, moet ik bij het binnen draaien het laatste stuk een ruk geven om niet vast komen te zitten tussen de losse keien. Op een gegeven moment is het water zover gezakt dat ook dat niet meer lukt, als ik nu ophaal kletsen de vissen tegen de stenen aan. Ook al zijn het steenbolken, is het met deze manier van vissen, gedaan met hun overlevings kans, en ik besluit te stoppen. Bij het binnen draaien van m'n hengel vang ik nog een grote krab samen met een steenbolk. Het beest duikt gelijk onder de stenen, en ik moet afdalen om m'n lijn terug te halen en de steenbolk los te maken. Uiteindelijk knipt ie zelf de lijn door, m'n haakje mag ie houden.


Na net geen 1,5 uur gevist te hebben, ga ik naar huis. 10 vissen gevangen, waarvan 9 steenbolken en 1 ondermaatse wijting.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten