zondag 16 november 2008

vangstberichten: vrijdag 14 november 2008

Hallo vis vrienden,

Vandaag twee uurtjes eerder vrij genomen om te gaan vissen, omdat het eigenlijk wel lekker gaat op het strand van Ter Heijde, ga ik daar ook vandaag weer naar toe. Even rond gebeld voor aas, blijkt dat de zeepieren uit verkocht zijn, alleen zagers zijn er nog. Aangezien ik het gevoel heb dat de wijting beter in pieren hapt dan zagers een andere winkel gebeld, daar kan ik nog net de laatste 50 zeepieren krijgen. Phuuu, goed dat ik gebeld heb. Ik neem er gelijk maar een portie kweek en slik zagers bij.

Om 19:00 uur werp ik m'n hengel in, er staat een zw-wind van 5 a 6 bft. en dat valt tegen (meestal bij zo'n voorspelling valt het wel mee, maar het waait nu echt hard) een temperatuur van 9 °C, hw Ter Heijde om 15:30 uur. Het water is al flink gezakt, maar de streker staat nog onder water, ik begin op het strand en na 10 minuten vang ik een ondermaats zeebaarsje, tesamen met een 5 dradige meun, die mogen weer zwemmen. Om 20:00 uur is de streker vrij, en verplaats ik de boel en zet m'n 2-e hengel erbij, ik vang m'n 2-e zeebaarsje van een dikke 30 cm, ook die mag weer zwemmen.



Een kwartiertje later vang ik, waar ik voor gekomen ben, m'n eerste 2 wijtingen. Ik heb een tweede spoeltje aangeschaft waar ik 30/100 mm nylon op heb laten zetten, en vis nu met een voorslag (=dikkere nylon draad, vastgeknoopt aan de dunnere om de klap van het " lood " op te vangen bij het inwerpen).



Het gaat moeizaam vanavond, de wind neemt toe, met af en toe een regenbuitje, even voor 21:30 uur vang ik weer een zeebaarsje en een wijting. En even voor 22:30 uur, 3 tegelijk 2 wijtingen en een meuntje. En een wijting die in de klit zit, met m'n andere lijn.



Het begint nu enigzins te "lopen", en ik vang weer een ondermaats zeebaarsje en nog wat wijtingen. De aanbeten zijn met nylon alleen een stuk moeilijker te zien, zeker bij windkracht 6 (is het de wind of is het een vis?), maar daarin tegen als je er 1 hebt dan draai je de vis eerder binnen dan met gevlochten lijn. En top staat ook niet zo te jojo-en door de stroming. Ik mis alleen de ferme tikken op de top, die je wel hebt met gevlochten lijn.

Uiteindelijk stop ik ermee, om 24:00 uur, ik heb 21 vissen gevangen, waarvan 15 wijtingen, waarvan 10 maatse, 4 ondermaatse zeebaarsjes, en 2 meuntjes.



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten