woensdag 21 mei 2014

vangstberichten: zondag 18 mei 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 5e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee, althans dat was de bedoeling. Even voor 08:00 uur wordt ik opgebeld door Captain Jan Groenewegen met de mededeling dat ze al op de kar zitten en zo vertrekken richting "de Zandmotor", ik heb nummer 17 toebedeeld gekregen en er is al voor me betaald, shit verslapen! Vergeten de wekker te zetten. Snel m'n spullen gepakt, en dan parkeren op de Machiel Vrijenhoeklaan, na een fikse wandeling kan ik om 09:58 uur m'n eerste worp doen. Gelukkig is er nog niet veel gevangen.

Er staat een zo-wind van 2 bft, temperatuur 18 °C, Hw Sch. 06:07 uur (+124 cm), lw 13:54 uur (-77 cm), (± 201 cm), met een heerlijk zonnetje. Ik start dus met de 4.60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een pier\slik\ zager of een combinatie hiervan, geankerd lood 150 gram. De zee is rustig, eigenlijk te rustig, nauwelijks stroming en branding. Net als ik ingegooid heb is Paul die toevallig naast me staat aan het binnen draaien en vangt een botje. Als ik binnen draai na zo'n 20 minuten in de eerste draai zit er een mooie aan van 28 cm. Lekker 1e draai en van de 0 af, en tot nu toe de grootste vis..



Even later bedenk me opeens, ze hebben het wedstrijdgeld betaald, ze zullen toch ook wel 1 euro voor de kanjerpot (waar ik altijd aan mee doe) hebben voorgeschoten? Als ik even informeer bij Paul kijkt hij me schaapachtig aan en zegt uh, nee helemaal vergeten. Dat is balen, kwalijk kan ik het hem niet nemen want het is in eerste instantie m'n eigen stommiteit dat ik te laat ben.

Ik zit nog te hopen dat iemand anders een grotere vangt maar het gebeurd niet. De vangsten zijn gewoon erg slecht met dit weertype op het strand. Om 13:00 uur is het weer afgelopen en rij ik terug mee op de kar naar "de Viskeet". ( Paul brengt me netjes met de auto terug naar de parkeerplaats, bedankt Paul! ). Bij de uitslag gaat de kanjerpot van 23 euro me aan de neus voorbij, maar ik ben in ieder geval als 3e geĆ«indigd in het vak zodat ik me toch nog in de "prijzen" gevist heb, en win er een waardebon van 10 euro mee.



Met de Tombola win ik nog een doos eieren, een fles drank, een plant, en van Ellen van Es, Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik de overige planten waarvoor nogmaals dank.



De uitslag:

Vak A: 1e Bert Heukels 6 vissen (88 cm) en tevens 1e overall, 2e Roel Kranenburg 3 vissen (48 cm) en 3e Jan Dibbets 2 vissen (29 cm).
Vak B: 1e Wim de Bruin 2 vissen (35 cm), 2e Bert Klein 2 vissen ( 32 cm), en 3e Willem Louman 1 vis (28 cm).

Iedereen weer van harte gefeliciteerd!



Van Jan Groenewegen, Ed van Zanten en Ronald van Os krijgen Paul en ik nog het overgebleven aas mee om te verdelen waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten