zondag 11 mei 2014

vangstberichten zaterdag 10 mei 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e NFB wedstrijd met het Korps Ter Heijde 1 bestaande uit Ed van Zanten, Paul van Boheemen, Han v\d Lek, Rob de Blois en Willem Louman. Er doen 110 deelnemers mee en de vakken A en B vissen in het Hartelkanaal, C, D en E in de Dintelhaven. Er staat een harde zw-wind van 6 bft met stoten naar 7 bft, temperatuur 11 °C, 4 uur lang regen. Lw Hartelhaven 06:44 uur (- 74 cm), hw 12:50 uur (+ 103 cm),  (± 177 cm).


Om 09:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 4.60 meter NBS Tornado stok, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijnwapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 180 gram, piramidelood 160 gram en onder de kant 150 gram tommy lood. Bij het binnen draaien bij de eerste draai gaat het gelijk fout, het is een zware draai met de lijn van de buurman erbij, na het ontwaren kan ik verder indraaien maar het leed is al geschied alles ligt al tussen de stenen en de lijn knapt af. Jammer dat "de stekken" zo krap zijn uitgezet, zeker bij deze harde wind kan dat problemen opleveren.

Maar goed snel de 5 meter stok gepakt die klaar staat met 22\100 mm nylon met een tapse voorslag, etc etc. en "knallen" maar. Weer een zware draai, jammer genoeg niet van vis maar van zo'n godvergeten wolhandkrab, en het blijkt al gauw dat de hele bodem ermee "bezaaid" is. Regelmatig verlies ik haken en haaklijntjes aan deze "gruwel" beesten, totaal zo'n 13 stuks.



Na 1,5 uur heb ik 't wel gezien, op afstand komt er geen vis boven. Dan maar onder de kant proberen met de feeder in de hoop op een grondeltje of een klein botje van boven de 10 cm. Ook dat levert me behalve wat tikjes van krap en afgeknipte haken niets op, zij het iets minder. Als de controleur\meter de kaarten komt ophalen blijken er in zijn gedeelte nog maar 2 vissen gevangen te zijn een bot en een grondeltje. Het is gewoon triest gesteld met de vangsten in het Hartelkanaal.

Het laatste uur , probeer ik nog wat verschillende afstanden met de 5 meter stok. 12:36 uur komt er weer een exemplaar bij en regelmatig valt er eentje af bij het binnen draaien.



13:00 uur is het weer gedaan met "de pret" en op het parkeerterrein van de Slufter, praten we nog even na Ed heeft er 3 gevangen maar 1 teller omdat de andere 2 onder de 10 cm waren. Rob heeft 4 vissen die tellen en Paul blijkt het uitstekend gedaan te hebben met 12 vissen waarvan 7 tellers. Han is er niet maar volgens de uitslag heeft hij toch 1 vis gescoord in het A vak. Jammer dat ik geen visje kon vangen in het slechtste vak wat erbij was, want als je dat lukt "schiet" je team meteen vooruit in het klassement. Alles geprobeerd naar mijn idee, het zij zo.

De voorlopige uitslag:

1e is geworden Johan van Vliet 11 vissen (169 cm), 2e Philip Stam 6 vissen (124 cm), 3e Bert Heukels 5 vissen (124 cm), 4e Gerard Oltmans 7 vissen (108 cm) en 5e Krijn Redert 3 vissen (54 cm). Mannen gefeliciteerd!





Van Ed krijg ik nog een mooie portie overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem


2 opmerkingen:

  1. Helaas geen vis Willem maar in ieder geval lekker weer !!
    Paul heeft netjes gevist en zat dus nog in de prijzen (9e plek) en ik zag op de prijzentafel 20 prijzen liggen of zijn jullie niet naar de prijsuitreiking geweest ?

    Tot zaterdag Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Ja jammer,takkeweer.Paul, Ed en Rob zijn in iedergeval naar de prijsuitrijking geweest, zelf had ik wat prive omstandigheden.
      Tot zaterdag.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen