maandag 5 mei 2014

vangstberichten: zondag 04 mei 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op "de Zandmotor" er staat een nw-wind van 2 bft draaiend naar noord, 11 °C, lw Sch. 15:36 uur (-75 cm), hw 19:29 uur, (+85 cm), (± 160 cm). Als aas heb ik zagers, pieren en slikken en om 17:30 uur start ik met de NBS 4,60 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met bovengenoemd aas of een combinatie hiervan, tommy lood 180 gram maar als het water goed begint op te komen moet ik overschakelen op 170 gram geankerd, bij afgaand water wordt de stroming daar weer minder en schakel ik weer terug naar 180 gram ongeankerd.

Tien minuten later volgt de Shimano 500 bx-g surf leader 5 meter stok, dito hoofdlijn etc , etc. 17:47 uur, de eerste draai een mooie bot van 28 cm, 18:10 uur volgt er een klein botje.



18:32 uur een doubletje botjes, 18:43 uur een botje die erge honger had en 2 haken met aas inslikt.



19:00 uur een botje, 19:10 uur een botje. En even later verschijnt er een nieuwsgierige zeehond die me 5 minuten aan loopt te staren om daarna weer te verdwijnen.



19:26 uur een botje, 19:45 uur een botje.



20:02 uur een botje en een geep, wel erg klein, in een wedstrijd zou het bij de meeste verenigingen een 1 punter zijn. Toch geinig om die te vangen en waar kleintjes zitten zijn meestal ook grote. 21:11 uur een botje.




21:44 uur een botje, 22:17 uur een botje.



Om 22:30 uur ruim ik op, de eerste hengel die ik binnen draai geeft me nog een triplet van bot en botjes, de laatste geeft niets meer.



Totaal vang ik deze sessie 17 vissen, 16 botten\botjes en 1 geep.

Vis greetz,

Willem

7 opmerkingen:

  1. Hallo Willem
    Zou het kunnen dat je iets anders is dan een geepje
    Zijn zilveren buik stopt haverwege zijn lichaam en hij heeft zo te zien een lange staart

    Gr Corné Danen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. misschien een zeestekelbaars

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem,

    ik weet bijna zeker dat het een zeenaald is. Heb er zelf 2 gedroogde exemplaren op mijn bureau. Waarvan de langste 12 cm is. En handig dat de maatlat weer terug is ;-)

    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Corné, Anoniem, Herbert, John,
      Zou kunnen het heeft er veel van weg. Alleen dacht ik dat een zeenaald vrij zeldzaam was ( behalve De Zeenaald als HSV natuurlijk ;-), dus niet algemeen in groepen of groepjes voorkomend, dus solitair. Vorig jaar ving ik daar zeebaars met nog levende geepjes\ zeenaalden in z'n bek van de geep dacht ik altijd dat ze in groepjes voorkomen vandaar dat ik meer neig naar geep. Maar het kan zijn dat jullie gelijk hebben. Ik zal daar eens van de zomer gaan vissen met lange lijnen met drijvertjes, n's kijken of er geep zit.
      Bedankt voor het meedenken.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Yep. Zeenaald. Zijn zeker niet zeldzaam (meer), en ze worden steeds algemener.Bij zo'n kleine moeilijk te zeggen of het om de kleine of de grote zeenaald gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Hielke,

      Ok, zeenaald. Leuk een nieuw pr qua soort en maat.
      Bedankt voor je reaktie!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen