vrijdag 23 mei 2014

vangstberichten: maandag 19 mei 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen aan het Noordzeekanaal, eens kijken hoe het met de tong is gesteld. Er staat een o-wind van 2 bft, temperatuur 20 °C. Veel visser staan er niet een stuk of twee, meestal geen goed teken, om 16:45 uur gaat de 4.60 meter NBS Tornado stok erin met 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\8 gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram i.v.m. het spuien van water ( de rode spuilampen aan de overkant branden ). En proberen maar.

Na een kwartiertje volgt de Hiro Dreamsurf iets kleiner dan 4.50 meter, per vergissing heb ik oude meegenomen met een versneden top erin, maar al gauw ben ik aangenaam verrast door de perfecte beetregistratie, dito hoofdlijn, flexi metalen afhouders haakje f314\10 etc etc. In het begin zijn het vooral kleine krabbe stootjes. Om 17:54 uur een steenbolk 18:02 uur een mooie bot van 30 cm.



Rond 19:00 uur wordt het wat drukker en staan we met zo'n beetje 9 man te vissen aan de waterkant. 19:18 uur een zware draai en er verschijnt een doublet van een net maatse gul, die ik weer laat zwemmen en een tongetje aan de flexi metalen afhouders. 19:44 uur volgt er weer een steenbolk.



19:51 uur weer een zware draai maar jammer genoeg is het een wolhandkrab. 21:16 uur het betere werk een mooie maatse tong van 27 cm.



21:45 uur een triplet van 2 maatse wijtingen en een tongetje aan de flexi metalen afhouders, ik begin gelijk op te ruimen, bij het binnen draaien van de laatste hengel zitten er ook nog 2 maatse tongen aan.



Totaal vang ik deze sessie 11 vissen, 2 steenbolken, 1 bot, 1 gul, 2 wijtingen en 5 tong\tongetjes. Nog niet erg "wild" overdag. De meeste aanbeten toch later in de avond. Wel meer maatse als ondermaatse tongen, ga ik misschien toch gelijk krijgen dat we weer een jaar krijgen met mooie formaten voor het Noordzeekanaal omdat de tong dit jaar in Februari al "wakker " was en gelijk begonnen is met groeien. Laten we het hopen :-).

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    zeker leuk gevangen. Mooi maaltje tong voor de pan, wie weet is het dit jaar hoopvoller. Ik heb er één gevangen dit jaar, kan ik de komende 2 jaar mee vooruit. Of had ik nou 2 gevangen ? weet het niet meer.

    Groetjes John.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Bedankt, Ik krijg het vermoeden van wel. Je had er toen 2 in 1 sessie.
      Tot ziens weer.

      Vis Greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Williem
    weer een leuke vangst.
    Ik heb een vraag:
    Heb je daar een vispas nodig?

    groetjes

    Boudewijn
    bejekas@upcmail.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Boudewijn,

    Ja en je boekjes en id. Ze controleren regelmatig daar.
    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen