maandag 27 oktober 2008

vangstberichten: vrijdag 24 oktober 2008

Hallo vis vrienden,

Na een gezellig etentje,(voor m'n 50-e verjaardag) met het gezin. Ga ik nog even een hengeltje uitwerpen (de visite komt toch pas zondag). Ik besluit om weer eens in Hoek van Holland te gaan vissen, pal achter de waterkering. Als aas heb ik zeepieren en steekzagers en diepvriesmesheften, er is een zw-wind opgegeven van 4 a 5 bft., maar het valt erg mee het is eerder 2 a 3 bft. Hoogwater Hoek van Holland om 01:00 uur op 25-10-08, tempertuur 13 °C.

Om 20:00 uur gaat de eerste hengel met een platvisonderlijn, haakje 6 met diverse cocktails eraan de waterweg in, als ik bezig ben met m'n 2-e hengel op te tuigen, zie ik de eerste tikjes, ik laat nog even doorbijten, maar bij het binnedraaien zit er niets aan. M'n 2-e hengel gaat erin met een jojo gul ondelijn met 1 haak no:2. Ik krijg nog wat tikjes op m'n platvis onderlijn maar het zet niet door.

Maar dan slaat het noodlot toe!

(Om 21:05 uur.) Er vaart een groot (chinees ?) schip voorbij, nadat deze 1 minuut voorbij is gevaren, hoor ik een donderend geraas. Ik kijk naar links en zie dat het water zo'n 20 meter omhoog is gestuwd en met volle vaart richting mij komt, ik pak gauw m'n viskoffer en zet hem op de weg, ik kijk nog een keer en zie dat de golven over de weg rollen, ik verplaats m'n koffer over de weg en zet hem op het gras. Ik pak nog wat, maar dan is het al te laat, ik spuurt naar boven en op de weg sta ik tot m'n knieen in het water.

M'n hengels, standaard, aas, kunstof box (met haakjes, wartels e.d), thermosfles, lamp en digitale kamera verdwijnen in de golven. Als de rust weder gekeert is hangt m'n standaard en hengels tussen het hek van het terein van de waterkering (daar heb ik nog mazzel mee). M'n aas en kunstof box zijn verdwenen. M'n digitale camera werkt niet meer. En de kap van m'n lamp kan ik met de punt van m'n hengel nog van het terein van de waterkering naar me toe halen.

Twee zwanen die in de buurt zwommen, zijn ook meegesleurd, 1 zit er verwrongeld met troep in het hek, als ik deze probeer los te maken begint tie te blazen, de ander ligt tussen de stenen, als ik naar hem toe ga trekt ie z'n poot onder een rotsblok vandaan en waggelt weer naar de waterweg. De ander zwaan komt na 10 minuten weer vrij en hinkt ook de waterweg weer in. Ik heb nog een uur lopen zoeken naar de restanten van m'n spullen, maar alleen nog een aasnaald terug gevonden.

Normaal gesproken als er een boot voorbij komt wordt het water weg gezogen en komt het weer naar je toe. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt (bij laagwater), ik moet er niet aandenken dat dit met hoogwater gebeurd zou zijn. Levensgevaarlijk!

Als ik m'n hengels binnedraai ziter aan m'n platvis onderlijn een extra stuk lood van een oude onderlijn. Op m'n gul lijn zit behalve een hoop rotzooi, zowaar ook nog een vis, die ik niet thuis kan brengen.
Het enige wat ik kan bedenken is een foto te maken met m'n telefoon, daar zit nog een vga camera in van 0,3 mega pixels. De vis is 18,3 cm lang, en heeft de huid van een paling. Wie het weet mag het zeggen!



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten