dinsdag 29 november 2016

vangstberichten: maandag 28 november 2016Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het gekregen en overgebleven aas van zaterdag vissen in het Noordzeekanaal, er staat een O-wind van 4 bft maar vrij snel dalend naar 2 bft, temperatuur 4 °C met in het begin een zonnetje. Druk is het niet, links van me staat nog een visser en daar houdt het mee op. 14:35 uur gaat de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijn, haakje f31\8 ~ls5013f\6 gevuld met een zager\zeepier of een combinatie hiervan, steellood 140 gram ~ 160 gram. Na een kwartier volgt de Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, en een dito uitrusting.

Lang duurt het niet voordat ik beet krijg, om 14:51 uur begint de Cobra al gelijk te "tikken" en er komt een doublet naar boven van twee wijtingkjes. 15:05 uur nog een wijtingkje.15:16 uur een wijtingkje en als ik nog aan het aan azen (zager en\of pier op de haak zetten) ben zie ik de Cobra aardig te keer gaan, rustig maak ik de haken vol en pak dan de Cobra, maar tjonge wat gaat dat zwaar, zelfs met de Penn battle 2 molen die toch aardig wat power heeft komt de molen maar moeilijk rond, ik begin er dan ook voor te vrezen dat ik het niet red, en inderdaad het onvermijdelijke gebeurd de lijn knapt, jammer. 15:48 uur een wijtingkje.15:56 uur heb ik weer een mooie aanbeet, weer zwaar, maar het gaat, ineens komen er 4 vissen naar boven, een doublet wijtingkjes op de lijn die ik binnen draai waarvan 1 maats (= de wettelijke maat om de vis mee te mogen nemen) en m'n oude lijn waar ook een grote wijting en een grote platvis (kon in de gauwigheid niet zien wat het was)  aan zit een tiental meters kan ik hem mee binnen draaien maar dan floept ie toch weer het water in.

De visser naast me komt een praatje maken het blijkt Cock Gans te zijn een broer van Ruud die ook wedstrijden vist, als ik het goed onthouden heb. Herbert vd Vlugt kent ie ook van de zeevisperiode bij Zeevissen.com. Gisteren had hij een stuk of 8 wijtingen van 35 cm, kan dus zomaar gebeuren. Als ik over "de Zandmotor" begin, vraagt hij, ben jij soms Willem? Grappig dat ik daar aan gekoppeld wordt :-). 16:26 uur een tongetje.16:36 uur een maatse tong, als m'n lijn nog een keer knapt na een aanbeet besluit ik er 10\100 mm gevlochten draad (touw) op te zetten en dan heb ik nergens last meer van. 16:48 uur een zeebaarsje.16:57 uur een tongetje, 17:25 uur een zeebaarsje17:34 uur weer een maatse tong, 17:44 uur een maatse wijting.17:50 uur een wijtingkje, 18:05 uur een tongetje.Van Cock krijg ik nog z'n overgebleven pieren mee, waarvoor nogmaals dank. Maar meer als een paar plaagstootjes krijg ik niet, het kwik is inmiddels naar 0 °C gedaald en om 17:45 uur begin ik op te ruimen. Met 16 vissen zo, toch een leuke gevarieerde sessie.

Vis greetz,

Willem


2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  we hadden het al over dat er wijtingen te vangen was. En eventueel tong. Ik heb daar nooit een zeebaars(je) gevangen. Weer leuk gevist met mooi weer.

  Groetjes John [WJA]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Snelle reactie, ja ik vang ze daar ook niet vaak. Die andere visser, had er de dag daarvoor ook een aantal gevangen, niks maats maar toch zeebaarsjes ook.Bedankt voor je reactie en tot de volgende keer.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen