zaterdag 6 april 2024

1e NFB Hoek van Holland zaterdag 30 Maart 2024



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e NFB (Nederlandse Federatie van Branding watersportverenigingen) wedstrijd individueel. In de Hoekse watersportvereniging krijg ik wedstrijdkaart E29 uitgereikt vanaf de slag een flink stuk naar rechts. Om 09:00 mogen we beginnen en werp ik in met de 4,60 meter NBS Tekno Tornado met hybride top, nylon lijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen ~lange wapperlijnen, haak f314\10 ~ f31\8, gevuld met een zeepier, kweekzager, slik of een combinatie hiervan, Italiaans lood 160 gram. Er staat een nw-wind van 2 bft, oplopend naar 3 bft, temperatuur 9 °C, constant miezer regen. Lw HvH 10:43 uur (-75cm), hw 17:54 uur (+120 cm), (±195 cm)

Lang hoeven we niet te wachten, want de eerste gasten die binnen draaien heb gelijk al vis aan de haak en soms zelfs een doublet. Ook bij mij zit er een doublet aan van bot met een botje. En dan wordt het zoeken 10:15 uur komt er een klein botje bij. Ik probeer het heel even met gevlochten lijn  maar na een aanbeet en dan niets eraan schakel ik gelijk weer over op nylon.


M'n buurman links, Jari Duindam vangt het ene botje of bot na het andere vooraan of ver weg maakt niet uit, als ik hetzelfde doe levert het bij mij geen vis op. De stek is allesbepalend dat is het lot. Rene Brederveld rechts van me gaat nog slechter en kan in het begin geen vis haken. Wat later komt ie toch op dreef. 

11:28 uur een botje, 11:40 van afstand een doublet.


Even denk ik het gevonden te hebben als ik weer op afstand werp, er komt nog een doublet aan, maar pas om 12:33 uur komt er nog een botje aan.


Ik eindig met 9 vissen, geen super prestatie voor vak E maar ondanks de regen had ik toch naar m'n zin. Een 66e plaats overall levert me in ieder geval een plek op in de bovenste helft van het klassement.


Van Rene Brederveld en Rob de Blois krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank. 

Ed van der Vegt wint het potje met 17 vissen 323 cm, Klasse Ed!

De uitslag: 


Vis greetz,

Willem







Geen opmerkingen:

Een reactie posten