zondag 9 maart 2014

vangstberichten: zondag 09 maart 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e competitiewedstrijd van Ter Heijde aan Zee versus " de Zeenaald " voor de wisselbeker. Omdat ik wat "gammel" ben, slaap ik door twee wekkers heen. Gelukkig wordt ik door iemand van het Zeevisteam Westland wakker gebeld en met een "duffe" kop kom ik eraan. Helaas zijn de toch al beperkte parkeerplaatsen allemaal bezet, de straat ervoor is afgesloten en de parkeerplaats boven is afgesloten door de slagboom. Op goed geluk zet ik hem neer in een parkeervak met een streep erdoor, ik moet hem tenslotte ergens kwijt. Spullen uit de auto en het strand op van te voren heb ik doorgekregen dat ik steknummer 59 heb, gelijk links bij de opgang, dat scheelt weer lopen. Er doen zo'n 61 vissers mee. Links van me staat Martin van der Drift, rechts van me Jan Cornelissen, die trouw elke maand vanuit Limburg hier z'n wedstrijd komt vissen en zo'n 300 km daar voor over heeft. Wat een hobby he!

Er staat een z -wind van 4 bft draaiend naar zzw, temperatuur 12  °C met een lekker zonnetje. Veertig minuten later kan ik m'n eerste worp maken. De 4,5 meter stok gaat erin, hoofdlijn 20,5\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram. Veel is er nog niet gevangen in mijn buurt, alleen Koos van der Stap heeft bij het binnen draaien een klein botje van 7 cm met de haakpunt mee gepakt en is hiermee van de nul af, door een 1 punter te scoren.



Het is veel verschillende afstanden uitproberen in de hoop dat je een visje tegen komt. Uiteindelijk lukt het me net over de bank heen om 11:21 uur een klein botje te scoren van 14 cm, die gretig het voedsel van 2 haken heeft genomen.



Om 13:00 uur is het weer afgelopen en sjok ik weer naar "de Viskeet". Waar ik ergens al bang voor was maar niet gehoopt had is gebeurd. Oom agent is zondags ook actief in Ter Heijde. En m'n nieuwe tweedehandse vis auto is gedoopt met een bon van 90 euro. De vis wordt duur betaald.



Ik eet nog even een bord patat met een colaatje en omdat ik nog steeds "gammel" ben vertrek ik naar huis. De beste 5 vissers van Ter Heijde aan Zee versus de Zeenaald is in het voordeel beslecht voor de Zeenaald, met dik 4 meter vis tegen nog geen 2 meter voor Ter Heijde aan Zee, zodat de wisselbeker naar de Zeenaald gaat. Zeenaald proficiat! 7 september hopen we hem weer terug te veroveren in de Dintelhaven.

Uitslag 3e competitiewedstrijd Ter Heijde:

Vak A: 1e Bert Klein 2 vissen (61 cm), 2e Wim de Bruin 1 vis (27 cm), 3e Wim van Holstein 1 vis (22 cm).
Vak B: 1e Bert van Dam 2 vissen (45 cm), 2e Kees van Diepstraten 2 vissen (31 cm), 3e Ed van Zanten 1 vis (23 cm).
Mannen gefeliciteerd!



Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    wat een tegenslag op zo'n mooie dag. In ieder geval toch nog vis, met helaas een betaalbon er bij. Ik heb zo'n vermoeden dat je vandaag je achterstand aan het inhalen bent. En ik kan maar twee plekken bedenken, zout of brak water.

    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha John,

    Ja ik zag geen andere oplossing, dus heb de gok maar genomen. Had graag gewild maar het werd deze middag een middagje bij de scheidingsplanner. A.s. zaterdag gaan we er weer tegenaan.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Au, dat was een duur dagie! Volgende keer beter.

    grt lexie

    BeantwoordenVerwijderen