dinsdag 18 maart 2014

vangstberichten: maandag 17 maart 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik nog steeds met het overgebleven aas vissen op "de Zandmotor". Als ik aankom blijkt er een "woeste" branding en stroming te staan en ik twijfel of dit wel wat gaat worden. Nou ja, ik ben er nu toch dus wat maakt het uit een beetje werpen en zeelucht op snuiven is ook al leuk. Er staat een w- wind draaien naar wzw van 10 °C, hw Sch. 15:45 uur (+ 128 cm), lw 23:24 uur (-71 cm), (± 199 cm).
Ik start om 15:30 uur met de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314 \ 8, gevuld met een piertje, slikje en nog 4 witjes, geankerd lood 175 gram, maar regelmatig loopt dit weg, zwaarder wil ik niet gaan want met dat "losse" zand  trek je je ankers er steeds moeilijker uit. Na een kwartier volgt de 5 meter stok, dito hoofdlijn, korte wapperlijntjes, etc etc.

Ik sta zo wat te gooien en om 16:24 uur komt er uit die "wasmachine" een doublet botjes het strand op, het is een wonder hoor ik mezelf roepen, blijkbaar zit er toch vis. Veel niet in ieder geval maar het stimuleert me wel om door te gaan. Om 18:56 uur volgt er nog een botje.



Naarmate het water zakt blijft het geankerde lood beter liggen. 19:24 uur een doublet van een mooie 30 + bot met een botje. 19:30 uur besluit ik op te ruimen op de eerste hengel die ik binnen draai zit een triplet botjes en op de laatste ook nog een bot.




9 stuks, toch meer als ik verwacht had zo in het begin. In ieder geval weer " lekker" uitgewaaid.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. mooi gaan , was weer een leuk stukie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem, ik stond er zondag ving ook alleen wat botjes maar had ook veel van dat wittige slijmspul op de lijnen, enig idee wat dat is? Lijkt op de slijm van brasem maar dat kan niet he.!
    Hoi Ron (een trouwe volger ga zo door we komen elkaar vast wel een keer tegen op de .motor)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ron,

      Maandag heb ik geen wittig slijnspul op de lijn gezien, maar misschien waren het restanten verotte mesheften. Ok leuk dat ik niet de enige ben die op de motor vist.. Tot ziens en bedankt voor je bericht.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen