zondag 11 juli 2010

vangstberichten: zaterdag 10 juli 2010_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met het evenement Zeebaarsdag van "de Eurovissers, kijken, leren en vangen. We gaan vissen hoek hartelkanaal beerkanaal. Er staat een var-wind van zo'n 2 bft, tempertuur zo'n 30 °C, lw beerkanaal 10:26 uur, hw 14:29 uur. Even over 10:00 uur kom ik aan en krijg gelijk een gratis pennel jojo onderlijntje.

Van Theo krijg ik netjes uitleg hoe ik m'n zeebaars hengel moet optuigen om te "dobberen" op zeebaars, eerst een stoppertje (lood kogeltje met een soort spietje) op de hoofdlijn, dan de dobber (een echte zeebaars dobber heb ik niet kunnen vinden tussen de 5 en 10 gram) dus doen we het maar met een dobber van 15 gram, waar ik flink wat loodhageltjes moet onder zetten, dan volgt er een ton warteltje en hieraan maak je een stuk lijn van fluorcarbon vast tussen de 1 en 1,5 meter van zo'n 40/100 mm met een haakje 1 van gamakatsu LS-5013F.

Hierop prik je dan een steurgarnaaltje door z'n achterste of een zagertje door het kopie, zodat het lekker spartelt in het water en zo een smakelijk hapje vormt voor de zeebaars. Jammer genoeg blijkt m'n molentje niet helemaal in orde te zijn de schroefdraad aan de binnenkant van de hendel is beschadigd op de een of andere manier, zodat ik de hendel niet helemaal vast kan draaien, toch maar proberen.

Het is een klein clubje wat mee doet vandaag er hebben zo'n 10 vissers zich opgegeven (waarschijnlijk door de vakantie periode) Maar de gezelligheid is er niet minder om, zeker als ik Willem Roelofs een makreel aan z'n haak zie zetten en zeg wat ga jij nou doen? Op haai vissen? Willem begint te lachen en schreeuwt even later, ja ik heb er 1 , een makreel. Foto, foto wordt er geroepen en even later zegt Willem het is wel een schoongemaakte. Lachen dus ;-). Wat later krijgen we een blikje gekoeld drinken, wat er wel ingaat bij deze hitte. Af en toe springt er wel wat in het water, maar beet krijgen we niet.

En zo blijft het, 14:00 uur stoppen we ermee, van Willem Roelofs krijg ik nog een flinke portie overgebleven aas mee (waarvoor nogmaals dank), niemand heeft wat gevangen maar ik heb weer een aantal tips gehad en ben weer wat wijzer geworden over "het dobberen". Evenementen commissie, bedankt!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten