zondag 11 juli 2010

vangstberichten: zaterdag 10 juli 2010_sessie_II



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik m'n overgebeleven aas opmaken op het strand van Ter Heijde, er staat een var-wind van zo'n 3 bft, nachttemperatuur 16 °C, regen en onweer, lw 19:54 uur HvH, hw 02:52 uur op 11-07-2010. Van te voren nog even gekeken op buienrader en weer, en volgens de voorspeling zou het alleen gaan regenen tussen 02:00 uur en 05:00 uur. Nou, mooi niet dus.

Als ik om even over 21:00 uur m'n hengel in werp barst er een hevig onweer los. Plotseling een bliksemschicht gevolgd door een luide knal voor me in zee, en na nog geen half uur gevist te hebben staat er een auto van de reddingsbrigade naast me.

Goedeavond u heeft het zeker wel gezien? Het is niet verstandig om hier te blijven zitten, (dat wist ik natuurlijk ook wel, maar sommige Willem's zijn nu eenmaal een beetje dom ;-) u kunt beter naar huis gaan. Ik zeg, volgens het weerbericht zou het overdrijven, en de man zegt dan kan je beter even schuilen. Dus dat doe ik maar, na een uur geschuild te hebben lijkt de bliksem minder te worden. Ik ga weer naar m'n hengel en aas opnieuw aan. Net als ik weer ingeworpen heb volgt er weer 2x achter elkaar bliksem met kort daarop de donder. Ik besluit toch maar op te ruimen en verlaat het strand in de stromende regen.




Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten