dinsdag 27 juli 2010

vangstberichten: maandag 26 juli 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het laatste onsje opmaken van de zagers van vrijdag, ik ben alleen vergeten om ze in een nieuw krantje te doen dus ze rotte aardig, ik neem ook nog wat zoute diepvries pieren mee om ze als stoppertje te gebruiken zodat ze niet van de haak vliegen bij het inwerpen.
Er staat een nw wind van zo'n 4 bft, temperatuur 16 °C, hw& Ijmuiden 17:15 uur, lw 01:03 op 27-07-2010. Als ik aankom rond 18:00 uur staan er alleen 2 vissers ver links van me. Ik vis weer met gevlochtenlijn 10\100 mm, onderlijn metalen afhouders, haakje 6, gevuld met bovengenoemd aas, lood 150 gram ongeankerd. 20 minuten later zet ik hengel 2 erbij met dito onderlijn.

Om 18:17 uur de eerste tikjes op de feeder en er komt een grondeltje naar boven, hierna is het een tijdje stil, totdat om 19:43 uur zich een krab aandient op de 5 meter stok. Hierna komt Paul aanzetten om weer een tongetje te scoren. 20:10 uur vang ik weer een grondeltje. 21:01 uur komt er een tongetje naar boven jammergenoeg onder de maat, dus die kan weer terug. Inmiddels heeft Paul al een net maatse in de emmer liggen.



22:19 uur felle tikken op de 5 meter stok, bij het binnen draaien de inmiddels bekende schokken op de gevlochten lijn van een tong die niet naar boven wil komen, en het is een redelijke van dik 28 cm. Om 22:30 uur komt Paul op me afgelopen met z'n emmer, Willem, Willem fotoootje roept ie. Ik denk wat krijge we nou? Wat voor bijzonders heeft ie nu gevangen? Nou hij mag er wezen Paul, een lap van een tong 42 cm op de meetlat en Paul is er terecht blij mee.



Als ik door m'n prut aas heen ben krijg ik van Paul nog wat zagers, waarvoor nogmaals dank. 23:18 uur vang ik op de feeder weer een lijnen slopertje (nog nooit zoveel paling gevangen, als in deze periode van het meeneem verbod (ze doen het erom!)) Eerst denk ik het beestje heeft zichzelf gestikt, maar als ik hem los heb kronkelt hij vrolijk en ongeschonden naar de waterkant (sterke beesten, die palingen).

23:50 uur begin ik op te ruimen, want morgen moet ik er weer om 05:30 uur uit om te werken. Net als ik m'n laatste hengel binnedraai, voel ik weer gebonk op de lijn, yes nog een tong, en een maatse van even over de 25 cm. Ik neem afscheid van Paul, die nog steeds loopt te glunderen en er nu 4 in de emmer heeft liggen, hij gaat nog even door.



Toch weer even lekker m'n aas opgemaakt!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten